Brz je Malkom, a još brži Klajvert! Roma preokrenula Barsinu decu za osam minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.08.18. | 08:19

Katalonci do 78. minuta vodili sa 2:1, konačni rezultat 2:4

Roma je ponovo savladala Barselonu, ovoga puta na Internacionalnom kupu šampiona rezultatom 4:2 (1:1). Ipak, Katalonci nemaju previše razloga da žale, s obzirom da su slavlje u ispustili u finišu utakmice, onda kada su na terenu bili sve golobradi momci, koji nisu mogli da se nose sa fizički i tehnički dominantnijim protivnica u tom delu utakmice.

Potpuno druga priča bila je sa takozvanom prvom postavom šampiona Španije, gde se mogao pronaći i poneki iskusniji igrač kao što su Rafinja i Vidal, a tu je bio i novajlija Malkom, koji je na početku drugog poluvremena pogodio mrežu iskusnog Mirantea.

Izabrane vesti

Katalonci su poveli već u petom posle sjajne akcije i dodavanja Munira za Rafinju. Romin štoperski tandem, koji su tokom većeg dela utakmice činili Manolas i Markano imao je mnogo problema sa Barsinim brzanjcima, što se na najbolji mogući način videlo kroz primljene golove, kada im je lopta previše olako prolazila.

Malkom je u drugom poluvremenu bio na pravom mestu da kruniše dobru uštru loptu Table sa druge stative, ali je jasno da je i njemu potrebno još dosta minuta da dođe do željene kondicije i brzine koja ga je krasila na prošlosezonskim mečevima u Bordou.

Zato je sa druge strane mladi Džastin Klajvert u 35. minutu nagovestio kakve mogućnosti poseduje u svojoj igri. Protutnjao kao tajfun pokraj desne aut-linije ostavio iza sebe sve čuvare, a onda na pravom mestu pronašao Stefana el Šaravija.

Ernesteu Valverdeu se još jednom na rezultatskom planu osvetio veliki broj izmena u samom finišu utakmice. Protiv Totenhema se za kratak vremenski period stiglo od 2:0 do 2:2, dok se sinoć za samo osam minuta stiglo od 2:1 do 2:4.

Junak Rominog preokreta bio je odlični Dijego Peroti, koji bi mogao da napusti Rim u trampi za Milanovog majstora Susa. Sjajni Argentinac je prvo asistirao Florenciju za izjednačenje, a onda četiri minuta pre kraja utakmice pogodio sa bele tačke za konačnih 4:2. Pre toga stralac je bio i novajlija Brajan Kristante na dodavanje Luke Pelegrinija.

Valverdeu konačan rezultat utakmice verovatno nije bio važan, ali će sastavu Euzebija di Frančeska ova pobeda izuzetno dobro doći na psihološkom planu, koje je bilo ozbiljno poljuljano posle debakla od Totenhema.

Vučica za sedam dana igra poslednji meč na Internacionalnom kupu šampiona, protiv šampiona Evrope Real Madrida, i tada će igra i nivo forme morati da budu na znatno višem nivou, kako Rimljani već na startu Serije A ne bi doživeli ozbiljne neprijatnosti.

BARSELONA – ROMA 2:4 (1:1)
/Rafinja 5, Malkom 49 – El Šaravi 34, Florenci 78, Kristante 83, Peroti 86/

Stadion: AT&T, Arlington;
Gledalaca: 54.726;
Sudija: Karlos Rivero (SAD)

BARSELONA (4-3-3): Silesen – Semedo (od 61. Palensija), Marlon (od 46. Brandaric), Lengle (od 61. Kuenka), Kukurela (od 46. Miranda) – Artur (od 46. Puig), Roberto (od 46. Monću), Rafinja (od 61. Kolado) – Vidal (od 46. Balu), Malkom (od 61. Malkom), El Hadadi (od 46. Ruiz).

ROMA (4-3-3): Olsen (od 46. Mirante) – Florenci, Manolas (od 61. Žezus), Markano (od 76. Kolarov), Santon (od 61. Kristante) – Strotman (od 61. Šik), De Rosi (od 61. Pastore), Lu. Pelegrini (od 61. Lo. Pelegrini) – El Šaravi (od 76. Facio), Klajvert (od 61. Peroti), Džeko (od 61. Gonalon).

MEĐUNARODNI KUP ŠAMPIONA

Mančester junajted – Real Madrid 2:1 (2:1)
/Sančez 18, Erera 27 – Benzema 45+3/

Totenhem – Milan 1:0 (0:0)
/Enkudu 47/

Barselona – Roma 2:4 (1:1)
/Rafinja 5, Malkom 49 – El Šaravi 34, Florenci 78, Kristante 83, Peroti 86 pen/

TABELA:

Foto: Action images


tagovi

Džastin Klajvert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara