""
""

Bukurešt na nogama: Popa uništio Univerzitateu iz Kluža, Steaua uzela tripletu posle 18 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 31.05.15. | 22:09

Vezista Steaue postigao dva gola i upisao asistenciju

Fešta u Bukureštu! Posle trofeja Liga kupa i šampionske titule stigao je i Kup Rumunije. Steaua je pred čak 38.000 navijača pobedila Univerzitateu iz Kluža sa 3:0 i osvojila tripletu posle 18 godina. Apsolutni junak finalnog meča bio je Adrijan Popa, koji je postigao dva gola i upisao asistenciju Ruseskuu.

Steaua je imala paklen finiš sezone, gde je gravitirala između gubitnika i dobitnika. U jednom trenutku činilo se da će izgubiti bitku na svim poljima i ostati kratkih rukava, ali izlaskom gazde Điđija Bekalija iz zatvora sve se promenilo. Prvo su u finalu Liga kupa pali Panduri sa 3:0, potom su u neizvesnoj završnici, kada je vodeći Targu Mureš podlegao pritisku i kiksnuo na poslednja dva meča, uspeli da podignu šampionski trofej, a kao kruna svega stigao je i 22. pehar Kupa Rumunije.       

Izabrane vesti

Univerzitatea iz Kluža imala je šansu da se iskupi kod svojih navijača, pošto je ispala iz Lige 1, ali sa Steauom nije mogla da se nosi. Pogotovo zato što se igralo u Bukureštu. A sve je dodatno bilo teže kada je Popa već u 9. minutu postigao gol. Nekako su se konsolidovali do kraja, međutim, na početku drugog poluvremenu ponovo je Popa bio u centru pažnje. Prvo je asistirao Ruseskuu u 49, a onda stavio tačku u 53. minutu. Slavlje je već tada moglo da počne.

(Foto: Action images)


tagovi

Univerzitatea KlužSteauaRumunijaKup RumunijeEvropaAdrijan Popa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara