"Naslovna strana Gazete delo Sport"
"Naslovna strana Gazete delo Sport"

Buongiorno Italia: Inter sa pilećim mozgom

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.02.15. | 12:19

U fokusu italijanske štampe katastrofalna reška Ranokije, sigurna klupa Rudija Garsije, klimava Inzagija i granitna odbrana Juventusa

Naslovna strana Gazete delo Sport(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska sportska štampa  u današnjim izdanjima prikucala je na stub srama Andreu Ranokiju i obranu Intera zbog odgovornosti za Napolijev poraz u poslednjem minutu četvrtfinala Kupa Italije. Gonzalo Iguain se kuje u zvezde, igrači Rome nastavljaju da se povređuju, Karlos Tevez kaže da su mu golovi protiv Milana ukusniji, Gazeta najavljuje dolazak Vinčenca Montele na klupu Milana a Korijere povratak Felipea Andersona na teren posle povrede.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta je za vodeći naslov na prvoj strani izabrala igru reči, aludirajući na izjavu Roberta Mančinija posle poraza od Napolija u Kupu Italije: "Interpolli". Radi se o kombinaciji imena Intera i reči "polli" koja znači pilad. Naime, u Italiji kada je neko naivan i glup apostrofira se kao “pile“ (odnosno osoba sa pilećim mozgom) i upravo taj izraz je upotrebio Mančini za opis neshvatljive greške Ranokije koja je omogućila Iguainu da postigne pobedonosni gol u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena.
"Iguain, kralj Kupa Italije. Ranokija i drugovi  se uspavali i obezvredili lepu predstavu Nerazura. Mančini: Izgubiti ovako je blesavo". 

U redakcijskom komentaru pod naslovom, "Zraci svetlosti za Manča" kaže se da je uprkos porazu vidljiv napredak timske igre Intera i da je Mančini na dobrom putu.

Gazeta uprkos jučerašnjem demantiju predsednika Milana Silvija Berluskonija o nameri da otpusti Inzagija, insistira na promeni stručnog štaba Rosonera na kraju sezone: "Budući Milan: Ideja Montela". U podnaslovu se kaže da su Inzagijeve akcije u  konstantnom padu i da je neophodno da obezbedi izlazak u Evropu da bi ubedio Berluskonija da je sazreli i zadržao aktuelni posao.  Prvi izbor Milana za Inzagijevog naslednika je trener Fjorentine Montela.

"Fort Juve, najjača odbrana u Evropi", naslov je Gazete kojim se hvali odličan učinak defanzivaca Juventusa u ovoj sezoni. "Samo je Bajern primio tako malo golova (9) u šampionatu. Alegrijev učinak bolji od Konteovog", podvlači Gazeta.

Na prvoj strani je na tapetu i Roma i kriza Đalorosih koji su posle četiri remija u prvenstvu ispali i iz Kupa Italije od Fjorentine: "Garsijini kamenčići: Malo ideja, zamor i nedostaje golgeter".

 Gazeta daje i prostor sve većim nevoljama Parme koja rizikuje da bankrotira i bude izbačena iz Serije A, a Udruženje italijanskih fudbalera upozorava i na mogućnost nameštanja utakmica u režiji mafijaških organizacija: "Parma bez para je mamac za infiltraciju".

"Ferari budi ponovo strah" , zadovoljno konstatuje list dobre rezultate Ferarija na prvim probama u Španiji za novu sezonu. "Posle Fetela i Rajkonen je napravio odlična vremena", dodaje Gazeta.

Dobre vesti za italijanske ljubitelje motora stižu i iz cirkusa MOTOG gde Valentino Rosi najavljuje trku za svoju desetu titulu prvaka sveta: "Vale već juri u lovu na Markeza".

CORRIERE DELLO SPORTNaslovna strana Korijerea

"Romo koliko si ranjiva", naslov je koji dominira prvom stranom sa fotografijom novog pojačanja Ibarba koji se već povredio na prvom nastupu u dresu Rome protiv Fjorentine u Kupu Italije. Korijere navodi da su igrači Rome u ovoj sezoni pretrpeli 28 povreda od kojih je 17 bilo u vezi sa mišićama.

List prenosi i reči sportskog direktora Valtera Sabatinija sa jučerašnje konferencije za novinare: "Sabatini siguran: Garsija ostaje dok ne osvoji skudeto". U Rimu se te reči Sabatinija tumače kao poruka igračima Rome da im ne pada napamet da sabotiraju rad trenera jer navodno ima nameru da napusti Večni grad.

Korijere najavljuje povratak na teren Felipea Andersona: "Felipe: Lacio, daj mi Brazil", poručio je mladi Brazilac koji je eksplodirao u nebeskoplavom dresu na prelazu između 2014. u 2015. godinu i čije ambicije se ne zaustavljaju samo na klupskim razmerama. Anderson se zahvalio posebno predsedniku Lotitu koji je verovao u njega ( platio ga je 9.0000.000 evra pre godinu ipo)  i treneru Pioliju.

"Inter ispao, Iguain gol sada staje na crtu Kloseu", naslov je posvećen jučerašnjem porazu Intera od Napolija u Kupu Italije u kojem se aludira na činjenicu da će se u polufinalu klub iz Napulja susresti sa Lacijom.

Korijere  piše i o uspehu Obale Slonovače na Kupu Afrike sa pečatom Rominog napadača Žervinja koji je bio jedan od najboljih u polufinalnoj utakmici protiv Konga i strelac trećeg gola u pobedi od 3-1: "Žervinjo-gol  glanca super Obalu Slonovače".

I rimski sportski dnevnik registruje dobre vesti iz sveta motora za italijanske ljubitelje Formule 1 i MOTO GP: "Rosi i Rose (Crvene, sinonim za Ferarijeve bolide) lete, kakav početak iz snova".

TUTTOSPORTTutosport po navici o torinskim klubovima

Karlos Tevez danas slavi 31. rođendan, dva dana pred meč sa Milanom i za Tutosport kaže: "Sa Milanom ukus (postizanja golova) je bolji“.  U podnaslovu se prenose Apačove reči: "Zatresti mrežu Rosonera daje veliku satisfakciju jer je meč sa njima veliki derbi. Ako osvojimo četvrtu, uzastopnu,  šampionsku titulu ulazimo u istoriju", izjavio je Tevez koji je bio na pragu Milana pre tri godine. Tutosport piše da je uključen alarm za odbranu Juventusa jer je i Kaseres van stroja.

Garciao (Garćao)?“, poigrao se Tutosport sa prezimenom trenera Rome i uobičajenim neformalnim pozdravom , aludirajući na mogućnost da Garsija napusti Đalorose na kraju sezone.  Interpretacija reči Valtera Sabatinija je potpuno suprotna od onoga što je sportski direktor podvukao na konferenciji za novinare. "Nisu utihnule glasine o budućnosti trenera Rome, Sabatini demantuje: Ostaje u Romi, rekao je ne ponudama koje se ne odbijaju".

List prenosi i iznenađujući odluku trenera Torina da precrta sa liste za Ligu Evrope standardnog prvotimca Bruna Pereša kojeg pamtimo po nezaborvanom golu Juventusu na poslednjem derbiju: "EvroToro. Ostao van liste Bruno Pereš".

"Magija Iguain. Napoli uživa, još jedno posrtanje Intera", naslov je u vezi sa pobedom Napolija nad Interom u poslednjem minutu golom Iguaina u četvrtfinalu Kupa Italije.

Piše: Željko Pantelić.


tagovi

TorinoSerija ARomaMilanJuventusItalijaInterEvropaDijego BuonanoteAndrea Ranokija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara