"Davide Astori je napravio pometnju u Rimu"
"Davide Astori je napravio pometnju u Rimu"

Buongiorno Italia: Kako je Roma ismejala Lacio!

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.07.14. | 10:09

Mediji na Apeninima bave se transferom Astorija iz Kaljarija koji je danima bio na korak od Lacija, ali ga je Vučica "otela" u poslednjem trenutku i zadala težak udarac gradskom rivalu

Davide Astori je napravio pometnju u Rimu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanski sportski i politički dnevnici danas u prvi plan stavaljaju nova pojačanja Rome i Juventusa, Astorija i Romula, poniženje Lacija u priči oko Astorija, golove i peh Đorđevića, trijumfalni pohod Vinćenca Nibalija na Tur de Fransu a Gazeta objavljuje i analizu zašto su svi "ludi" za krilima u ovom prelaznom roku.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere delo sport

"Petarda Roma, uzet Astori", noseći je naslov Korijerea jutros koji objašnjava da je Sabatini "skinuo" fudbalera Kaljarija Laciju, dogovorivši cenu od dva miliona evra za pozajmicu i šest miliona za otkup igrača od tima sa Sardinije. Rimski dnevnik opisuje i raspoloženje navijača Lacija posle još jednog blama predsednika Klaudija Lotita s kojim su već na ratnoj nozi, čiji je ceh platio sportski direktor. "Navijači protestuju protiv Tarea", opisuju događaje u Auronco de Kadoreo gde se Lacio nalazi na pripemama. Inače, Korijere ističe da je Đorđević bio najbolji u redovima Lacija (postigao dva gola) u pobedi na prijateljskoj utakmici protiv Barija 3:2, ali da se povredio. 

Korijere ističe i da je Juventus pronašao dogovor s jednim povremenim italijanskim reprezentativcem: "Udarac Juve, stiže Romulo za Alegrija". Takođe, list izveštava o odlučnom napadu Milana na Brazilca u vlasništvu Šahtjora da ga dovede u Milanelo: "Daglas Kosta, Milan želi da završi".

U dnu naslovne strane odvojen je prostor za Tur de Frans i pobednički pohod Vinćenca Nibalija: "Fantastični Nibali, na Pirinejima vozi kao kralj". Korijere podseća da je prednost italijanskog bicikliste porasla na 5 minuta i 26 sekundi u odnosu na najbližeg pratioca Valverdea. 

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta otvara današnje izdanje sa ekskluzivnim intervjuom s Demetrijom Albertinijem, kandidatom za predsednika Italijanskog fudbalskog saveza (FIGC). "Fudbal koji bih želeo" naslov je razgovora bivšeg fudbalera Milana u kojem iznosi svoja rešenja za ozdavljenje kalča: reforma prvenstava, blokirane liste fudbalera, timovi B po uzoru na Španiju i razdvajanje profesionalnog od amaterskog fudbala. "Moramo da se vratimo dečačkom fudbalu i radosti koju pruža lopta", lek je Albertinija za oporavak kalča. 

Gazeta delo sport

Milanski sportski list konstatuje na naslovnoj novu tendenciju u Seriji A: "Sa krilima se leti, na fudbalskoj pijaci se traže spoljni napadači". U podnaslovu se kaže da su u modi fudbaleri poput Ćerćija, Iturbea, Kvadrada, Bjabjanija, Kandreve, igrači koji znaju da napadaju polazeći sa krilnih pozicija. 

Gazeta na prvoj strani izveštava i potezima velikih klubova u tekućem prelaznom roku. "Juve, stiže i Romulo. Tevez: Zadržimo Vidala i napadamo Ligu šampiona", naslov je posvećen Juventusu. I Gazeta registruje "petardu" jučerašnjeg dana prelaznog roka u režiji Valtera Sabatinija: "Roma uzela Astorija".  Druga se odnosi na Neroazure: "Inter ima pristanak Osvalda". 

Gazeta jutros posvećuje deo naslovne i drugim sportovima. "Nibali bez rivala, sve više u žutom, danas Turmale", najavljuje list koji organizuje Điro di Italija odlučujuću tapu Tur de Fransa  na Pirinejima. 

TUTTOSPORT

"Romulo je Juventusov", trijumfalno najavljuje dolazak igrača Verone i reprezentacije Italije Tutosport. Sportski dnevnik iznosi detalje da je postignut dogovor sa fudbalerom i da Verona traži prihvatljivih, za Juve, osam miliona evra te da transfer može da bude zaključen u toku dana. Tutosport najavljuje i novi pokušaj Milana da dovede Ćerćija: "Galijani ubrzava kupovinu… sa zakašnjenjem", u tekstu se objašnjava da bi Milan bio spreman da plati traženu cifru Torinu, ali sa odgođenim plaćanjem. Torinski sportski list navodi da je spreman petogodišnji ugovor za Medela i najavljuje preokret u strategiji Intera. "Prekretnica za Baku. Mazari: on i Ikardi napadački tandem".

Tutosport

IL MESSAGGERO 

Rimski dnevnik je u naslovu rezimirao jučerašnji dan sa zapanjujućim ishodom što se tiče fudbalske pijace "Astori Romin, Lotito ismejan, farsa Lacio". Mesađero prepričava i dva kompletno različita raspoloženja u glavnom gradu Italije. Romanisti u delirijumu i lacijali rastrzani između besa i depresije. Težak trenutak za Lacio se ogleda i jučerašnjem pehu Đorđevića koji se povredio posle dva postignuta gola protiv Barija. "Đorđević, uživanje i bolovi: posle dva gola se povredio", naslov je teksta u kojem se izražava bojazan da bi povreda kolena srpskog reprezentativca mogla da bude ozbiljna. 

IL CORRIERE DELLA SERA 

Korijere dela Sera stavlja u prvi plan podvig Vinćenca Nibalija koji se nalazi na korak od trijumfa na Tur de Fransu: "Nibali, cilj je blizu". Korijere ističe da Nibali dominira i na Pirinejima i da ništa više ne može da ga zaustavi na putu ka trijumfalnoj kapiji na Šanzelizeu. Vodeća fudbalska priča se odnosni na Milan i lunatičnu relaciju između Adrijana Galijanija i Barbare Berluskoni: "Galijani i Barbara, deca njihovog vremena, tako različiti i tako zaljubljeni u Milan". 

LA REPUBBLICA 

I Republika daje prednost Nibalijevom osvajanju Tur de Fransa: "Nibali, vreme je za taktiku, na Pirinejima je gazda i Tur drži u šaci". List daje veliki prostor  rasističkim ispadima u Hrvatskoj tokom prijateljske utakmice podmaldaka Mančester Sitija i Rijeke: "Rasizam u Hrvatskoj, Vijera kao Boateng: Odlazimo", podseća Republika na gest Boatenga kada je kao fudbaler Milana bio vređan na rasnoj osnovi na jednoj prijateljksoj utakmici. List opisuje vređanje tamnoputog fudbalera Sitija Fofane od strane njegovih vršnjaka u dresu Rijeke, reakciju zbog koje je isključen i zatim odluku Vijere, bivšeg fudbalera Sitija, Arsenala, Intera i Juvea, da u znak protesta povuče svoju ekipu s terena. 

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Serija ARomaMilanLacioJuventusItalijaInterEvropaDavide AstoriBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara