Buongiorno Italia: Marota počeo da uvodi red u Interu - posle Vande na redu je Najngolan

Vreme čitanja: 5min | pon. 24.12.18. | 11:31

Belgijanac je na prodaju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Suspenzija i novčana kazna za Najngolana, “samoća” Gatuza u Milanelu i dolazak Ramzija u Juventus su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi. Gazeta zapaža da se dolazak Bepa Marote u Inter već vidi i oseća, nad Gatuzom se nadvila senka Arsena Vengera a Juventus je sa ponudom od 10.000.000 evra godišnje počistio konkurenciju u trci za Remzija. Piše se i o “bratskom derbiju” Inzagija na Dal’Ari u sredu kao i o mogućnosti da Milinković-Savić i Luis Alberto podele minutažu prortiv Bolonje.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Kažnjen!” otvara s tim naslovom današnje izdanje Gazeta povodom odluke Intera da suspenduje i novčano kazni Rađu Najngolana zbog još jednog zakašnjenja na trening. “Čvrsta ruka Intera. Nindža na tribinama protiv Napolija. I može da završi na transfer listi”, dodaje milanski dnenvik. U tekstu se objašnjava da je poslednje zakašnjenje Najngolana kap koja je prelila čašu strpljenja rukovodstva Intera kao i da novi generalni direktor Nerazura Bepe Marota želi da pokaže da se “vetar promenio” u Apijano Đentileu. Drugim rečima, više neće biti tolerisana ponašanja koja nisu primerena i u skladu sa kodeksom ponašanja. Posle “smirivanja” Vande Nare, Marota je odlučno presekao i u slučaju Najngolan.

Na unutrašnjim stranama se kaže da će biti teško pronaći kupca za Najngolana, ali ako se pojavi i minimalna mogućnost da Belgijanac bude prodat, to će biti učinjeno. Osim što bi Inter uštedeo na plati Najngolana i povratio deo novca koji je uložio u njegovo dovođenje  mogao bi da uvrsti na listu UEFA za Ligu Evrope Galjardinija, Žoaa Marija ili eventualno novo pojačanje u januaru. Spaleti je garantovao za Najngolana prošlog leta i pored nedoumica uprave Intera zbog ekscentričnog načina života Nindže. Sada je trener Intera duboko razočaran i oseće se izdanim od Belgijanca.

Gatuzo je usamljeni čovek”, tvrdi Gazeta da je sve više indikacija da je trener Rosonera pušten niz vodu i da se samo čeka povoljan momenat da mu se zahvali na saradnji. “Leonardo i Maldini se nisu pojavili u Milanelu: trener je na klackalici. Njegova budućnost se odlučuje u Londonu”, navodi list. U tekstu se dodaje da su generalni direktor Ivan Gazidis i vlasnik Pol Singer razgovarali o Gatuzu i da su uzeli u razmatranje ideju da promene trenera. Jedno od imena koje kruži je Arsen Venger koji je u odličnim odnosima sa Gazidisom i uživa veliko poštovanje kako bivšeg čelnika Arsenala tako i američkog tajkuna.

Super Mandžukić, Juveova amajlija. CR7 može da se odmori”, najavljuje Gazeta da bi Ronaldo mogao da preskoči utakmicu sa Atalantom u Bergamu. To bi bila prva utakmica u Seriji A koju bi preskočio.

“Kulibali udvostručio platu i ostaje do 2023. u Napulju. Produžetak ugovora za 6 miliona evra godišnje”, ističe Gazete da če ministar odbrane Napolija biti najplaćeniji defanzivac u Seriji. Imaće čak veću platu od Bonućija.

“Toro razgoropađen zbog previše gešaka na njegovu štetu. Arbitri, zašto?” , napravio je Torino mini dosije u kojem se navodi 10 sudijskih propusta, previda i pogrešnih odluka koje su oštetile tim Granata.

Milinković – Luis Alberto, zvezde u baražu”, navodi Gazeta da će jedan od dvojice pomenutih igrača završiti na klupi protiv Bolonje i pored odlične partije koju su pružili protiv Kaljarija. Jedan od razloga je povratak Lejve u tim a drugi je što ni Srbin ni Španac nisu potpuno fit a Inzagi ne želi da rizikuje njihove povrede.Tako će Sergej i Luis Alberto podeliti minutažu u bratskom derbiju Inzagija.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma zove Batšuajia”, izveštava Korijere da je Roma na dobrom putu da angažuje reprezentativca Belgije. “Šik je definitivno oboren na ispitu. Džeku je potreban zamenik, prvi cilj je Belgijanac u dresu Valensije”. Na unutrašnjim stranama se posvećuje veliki prostor Euzebiju Di Frančesku kojem ni dve pobede do kraja godine, protiv Sasuola i Parme, nisu garancija da će u 2019. godini voditi Romu. “Kompaktni sa Di Frančeskom. Sada 180 minuti vatre”, naslov je teksta u kojem se kaže da su igrači uz trenera i da je prisustvo De Rosija na klupi, i pored povrede, signal da postoji jedinstvo u želji da se nastavi zajedno.

Lacio, porodični derbi”, intervjuisao je Korijere oca Pipa i Simonea Inzagija. Tata Inzagi je priznao da se nalazi u neprijatnoj situaciji jer ne zna za koga da navija i zato priželjkuje remi. Đankarlo Inzagi je posebno želeo da naglasi privrženost svojih sinova i da se čuju više puta svakodnevno i da će ovo biti prvi Božić koji neće provesti zajedno u krugu porodice.

“Juve, Remzi gratis”, piše Korijere da će Bjankoneri dovesti Velšanina na isti način na koji su realizovali transfer Emre Džana. Igrač Arsenala će stići u junu bez evra obštećenja pošto mu ističe ugovor. Juve je privoleo Remzija da prihvati njegovu ponudu pošto je stavio na sto 10.000.000 evra na ime godišnje plate. Posle Ronalda imaće najveća primanja u Kontinasi.

“Inter zaustavio Rađu”, i Korijere ostavlja prostor za odluku Nerazura da suspenduju Najngolana i da ga novčano kazne zbog još  jednog u nizu kašnjenja na trening.

TUTTOSPORT

“Juve ima u šaci Remzija”, trijumfalno lansira priču Tutosport o Arsenalovom igraču spremnom da obuče dres Bjankonera. “Juve je u prednosti u odnosu na PSŽ u trci za odličnog Velšanina kome ističe ugovor sa Arsenalom na kraju sezone. Inter je ispao iz igre zbog velike plate koju traži veznjak Tobdžija”, najavljuje se gotovo siguran dolazak 27-ogodišnjeg igrača sredine terena u Kontinasu.

Na unutrašnjim stranama Tutosport je pozvao čitaoce da za Božić izaberu najjači Juve u istoriji. Među ponuđenim igračima za sredinu terena, pored probranih  legendi, nalazi se i ima Vladimira Jugovića.

Rađato!”, duhovit je naslov ispod zaglavlja pošto predstavlja kovanicu imena Najngolana i reči “radiato” (izbačen, isključen, odstranjen). U podnaslovu se kaže da će pored suspenzije za meč sa Napolijem, i eventualnom Empolijem, Najngolan biti novčano kažnjen sa 100.000 evra.

“Trozubac Toro, konačno je izvodljivo”, najavljuje se da bi Torinu u sredu protiv Empolija mogao da zaigra sa Belotijem, Zazom i Jagom Falkeom od prvog minuta.

Gatuzo na klackalici u senci Vengera”, skicira torinski dnevnik scenario po kojem bi, u slučaju novog kiksa na sledeće dve utakmice, Milan mogao da uruči otkaz Gatuzu i dovede Vengera.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaRadža Najngolan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara