""
""

Buongiorno Italia: Miha pravi srpsku koloniju u Torinu! Stiže novi Mihajlović

Vreme čitanja: 6min | pet. 07.10.16. | 12:13

Italijanska sportska štampa piše da bi Nemanja Mihajlović iz Partizana i Gajić iz Bordoa mogli da budu prva pojačanja Bikova. Veliki prostor dobio je i potez Gracijana Pelea

                    (OD DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Remi Italije i Španije u kvalifikacijama za SP u Rusiji je u prvom planu italijanske sportske štampe, koja je posebno kritikovala suđenje Nemca Briha, izbor igrača selektora Đampjera Venture, i nekorektan gest i psovanje Gracijana Pelea posle izmene. Veliki prostor je dobio i adio Valtera Sabatinija, posle pet godina provedenih u Romi, kao i produžetak ugovora Ikardija i katastrofalno loša prodaja godišnjih karti Milana(manje od 13 hiljada). Tutosport donosi priče o mogućem povratku Komana u Juventus iz Bajerna i piše o tome da bi Nemanja Mihajlović i Milan Gajić mogli da pojačaju redove Torina u sledećem prelaznom roku.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Italija se probudila”, naslov je preko cele prve trane Gazete kojim se aludira na činjenicu da su se Azuri, posle 60 minuta apsolutno bolje igre Španije, trgnuli i stigli prednost Španije, imajući čak priliku i da osvoje sva tri boda u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. “Dominacija Španija, kiks Bufona: a onda reakcija”, sublimirala se u podnaslovu hronologija događaja na Juventusovom stadionu u Torinu.

 “Nadmoćnost Injeste i drgugova sve do gola koji je plod velike greške golmana Azura. Ulaze Beloti i Imobile: Venturin tim se budi i izjednačava sa golom  De Rosija sa bele tačke. Loše suđenje: kod penala sudiju Briha spasao njegov pomoćnik, pomilovao Dijega Kostu i Serhija Ramosa”, ističe Gazeta da je nemački arbitar narapvio nekoliko kardinalnih grešaka kada je suprotno pravilima propustio da izbaci iz igre Dijaga Kostu i Serhija Ramosa zbog duplih žutih kartona, te da nije bilo njegovog asistena Lupa, ne bi dosudio ni penal za Italiju.

 “Mladi i igra, vreme je za preokret”, naslov je redakcijskog komentara u kojem se poziva selektor Ventura da pokaže hrabrost i pruži šansu novim snagama italijanskog fudbala.

 List piše i o neprijatnom inicidentu čiji je akter bio Gracijano Pele koji nije samo odbio da pruži ruku selektoru kada je  ustupio mesto Imobileu, već ga je nekoliko puta, sedeći na klupi za rezervne igrače, poslao u lepu….:”Pele nije pružio ruku selektoru ali mu je on oprostio”. Naime, posle utakmie Ventura je elegantno izbegao da dolije ulje na vatru rekavši da je on previše star da bi davao značaj pojedinim događajima.

Ispod zaglavlja Gazeta ostavlja prostor za dva milanska kluba. “Ikardii-Inter: 2021: Produžetak ugovora sa super-klauzulom. Gabilgol se odblokirao sa penala”, sabira u jedan naslov list obnovu ugvora Nerazura sa kapitenom Ikardijem i prvi gol Gabigola u dresu Intera na prijateljskoj utakmici sa Luganom. U podnaslovu se kaže da će Ikardi zarađivati 4.500.000 evra po sezoni, plus premije, prilično lako dostižne,  s kojima će dolaziti do 6.000.000 evra. Samo će Iguain i De Rosi zarađivati više od njega. Takođe je predviđena raskidna klauzula od 110 miliona evra, ali će ona važiti samo za inostrane klubova, Ikardi neće moći da pređe u drugi italijanski klub osim ako Inter ne odluči da ga proda nekom od svojih rivala.
“Jao Milan, samo 12.767 pretplatnika: najlošija prodaja od sezone 81-82. U poslednjih 10 godina izgubljeno 65 odsto gledlalac s godišnjom kartom”, naslov je koji sertifikuje veliko zahlađenje između Rosonera i navijača koji u sve manjem broju idu na utakmice Milana. U podnaslovu se dodaje da se Paolo Maldini neće vratiti u Milan jer se odnos sa Markom Fasoneom toliko zaoštrio da ne postoji prostor za eventualno pomirenje.

 U dnu strane Gazeta prenosi vest koja je već mesecima bila u vazduhu:”Roma, završila se Sabatinijeva era”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je sportski direktor podneo ostavku i da su za takvu njegovu odluku bili presudni odnosi sa predsednikom Rome Džejmsom Palotom, u konstantnom pogoršanju od odluke da se Garsiji da otkaz prošlog januara.

 CORRIERE DELLO SPORT

 “Italijanski blizanci”, veliča rimski dnevnik nekadašnji napadački tandem Torina, Imobile – Beloti koji je doprineo da Azuri izbegnu poraz od Španije u kvalifikacijam za SP 2018.  “Moćna reakcija posle greške Bufona, ulazak dvojice napadača bio odlučujući za konačan ishod”, stoji u podnaslovu u kojem se podseća da je De Rosi transformisao penal nad  Ederom od strane Serhia Ramosa u izjednačujući gol.
„Pele nije pružio ruku, Venutra ga ukorio: U reprezentaciji se to ne radi”, izabrao  je nešto blažu verziju neprijatne scene Korijere. U redakcijskom komenatru i rimski list priželjkuje smenu generacija u nacionalnoj selekciji:”Mundijal i preokret sa mladima”.

 U vrhu naslovnice je fotografija Sabatinija koji pozdravalja Romu. U podnaslovu se kaže da je došlo do sporazumnog razvoda i da će na mesto Sabatinija doći njegov najbliži saradnik u Trigoriji Fredrik Masara koji već sedam godina radi sa Sabatinijem.  U današnjem izdanju Korijere otvara i pitanje golmana startera u dresu Rome pošto je brazilski čuvar mreže Alison izjavio da  smenjivanje na vratima ima loš uticaj na golmane, a Ščešni je samouvereno poručio:”Ja sam starter”.

 U dnu strane Korijere najavljuje da će Lacio, ako bude primoran da proda Kejtu, pokušati da kupi napadača Napolija:”Lacio cilja Gabijadinija”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da Nebeskoplavi rade na produženju ugovora sa Kejtom, međutim, ako ne dođe do dogovora u narednih par nedelja, biće otvorena licitacija za prodaju Senegalca sa španskim pasošem, i Lacio će novac od prodaje Kejte investirati u dovođenje Gabijadinija.

 TUTTOSPORT

 Torinski dnevnik, kao i u periodu kada je Đampjero Ventura vodio Torino, nema mnogo milosti prema iskusnom stručnjaku:” Srce Italija, Ventura ne!”. U podnaslovu se kaže da su Azuri bili požrtvovani, ali tek pošto su primili gol od Španaca: “Vrlo diskutabilni izbori Venture: Imobile i Beloti su ušli sa velikim zakašnjenjem. Put ka Rusiji se zakomplikovao. Gol Vitola plod  Bufonove greške, penal koji je realizovao De Rosi zasluga je Belotija. Pele vređao selektora posle zamene”, posvedočio je Tutosport da se Pele nije zaustavio samo na teatralnom odbijanju da pruži ruku Venturi već je nastavio i da ga psuje na klupi za rezervne igrače.

 Tutosport donosi i vrlo interesantnu priču  po kojoj bi Koman mogao da se vrati u Juve:”Ledeni odnosi između Bajerna i Komana. Marota hoćeš li ga nazad?”. U podnaslovu se objašnjava da Nemci oklevaju sa plaćanjem otkupa a da Bjankoneri čekaju da vide šta će se dogoditi. Takođe se prenose i reči Dibale povodom sve češćih glasina da bi mogao da pređe u Barselonu:” Juve je top klub, zašto bih ga napustio?” uzvratio je kontrapitanje Paulo.

 “Mandžukićev šou, het-trik u dresu Hrvatske”, podvlači list da je centarfor Juvea potopio Kosovo sa svojim golovima u Skadru i da će on biti starter protiv Udinezea pošto Alegri ima nameru da odmori Iguaina ili Dibalu.

 Toro, evo novog Mihajlovića”, najavljuje u dnu strane Tutosport da bi još jedan Mihajlović mogao da se nađe u Torinu, reč je o dvadesetgodišnjem krilnom  napadaču Partizana, Nemanji. List piše da Torino vrlo pažljivo prati igre mladog reprezentativca Srbije i da je Siniša Mihajlović vrlo zainteresovan za njega jer može da igra na nekoliko različitih mesta u timu. Cena igračkog kartona Nemanje Mihajlovića, tvrdi Tutosport, je 2.500.000 evra i za njega je takođe zainteresovana Fjorentina, budući da je sportski direktor Pantaleo Korvino već decenijama jedan od najboljih poznavalaca prilika u nekadašnjoj Jugoslaviji i retko ko poznaje u Italiji tako dobro omladinske pogone klubova iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Slovenije. Ipak, Tutosport navodi da Torino ima vrlo dobre odnose sa Partizanom i to bi moglo da bude presudno za transfer Nemanje u prvu italijansku prestonicu. Osim mladoh Mihajlovića, pod lupom Torina je i bek  Milan Gajić koji nosi dres Bordoa.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Valter SabatiniTorinoSrbijaSiniša MihajlovićSerija ANemanja MihajlovićMilanJuventusItalijaInterGracijano PeleEvropaĐampjero Ventura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara