"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Novi Stanković raste u Interovoj fabrici skudeta

Vreme čitanja: 5min | pon. 26.06.17. | 11:54

Juve krenuo po Bernardeskija, Roma po Berardija. Naslovne stranice monopolizovao Valentino Rosi

naslovne strane italijanske sportske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Motori su potisnuli u fudbal u drugi plan na prvim stranicama italijanske šampe koje je monopolizovao neprolazni Valentino Rosi. Osim vesti sa fudbalske pijace za nas je vrlo intersantna priča o Gazeti i Tutosportu o mlađim kategorijama Intera koje su osvojile tri skudeta u ovoj sezoni. U izboru dva lista sin Dejan Stankovića, Filip, je među najperskektivnijim igračima Nerazura. Podsetimo Filip je rođen 2002. godine i za razliku od slavnog oca on je izabrao da bude golman.   

LA GAZZETTA DELLO SPORTDoktor Rosi svuda je prva vest

Milanski sportski dnevnik posvećuje veći deo prve strane trijumfu Valentina Rosija u Asenu na VN Holandije u Moto GP i VN Azerbejdžana u Formuli 1, dok je od fudbalskih vesti u prvom planu saga o Đanluiđiju Donarumi.  

Vale, kakav Asen”, naslov je posvećen fantastičnom Valentinu Rosiju koji i sa 38 godina vozi motor kao u najboljim danima. “Doktor je prošao prvi kroz cilj posle trke za srčani udar. Slavi i Dukati: Petruči stigao drugi, Doviciozo je lider u generalnom plasmanu”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se vezu pohvale na račun Doktora Rosija koji je sa trijumfom u Asenu i padom Vinjalesa učinio maksimalno zanimljivim nadmetanje za titulu prvaka sveta. Doviciozo, Vinjales, Rosi i Markez se nalaze u krugu od 11 bodova.  

Za razliku od Asena, gde su dvojica Italijana zauzela najviša pobednička postolja, a Doviciozo postao lider šampionata, u Azerbejdžanu su Italijani imali manje razloga za slavlje, ali je zato polemika posle “dodira” Hamiltona i Fetela poprimila široke razmere, toliko da je pobeda Ričarda potpuno skrajnuta. “Kakvi udarci! Fetel – Hamilton: svađa i otrovi. Ferari : Da li je ovo Formula 1 ili Koloseo”, prenosi Gazeta pritužbe Ferarija na ponašanje Hamiltona tokm trke u prestonici Azerbejdžana.  

Od fudbalskih vesti i dalje drži glavnu pažnju natezanje između Donarume i Mina Rajole, s jedne strane, i Milana, s druge. “Haos Điđo: Milan pregovaramo. Onda sve demantovao i optužio hakere”, sažet je opis jučerašnjeg nadmudrivanja na društvenim mrežama koje su završene Rajolinim tvitom posle ponoći da će se posle Evropskog prvenstva u Poljskoj on i Donaruma sresti sa čelnicima Milana kako bi otvorili ponovo pregovore.  

Juve – Bernardeski: napad za da. Zid oko Aleksa Sandra”, najavljuje Gazeta da je Stara dama spremna da investira značajnu sumu novca za člana mlade italijanske reprezentacije. Govori se čak o cifri od preko 30.000.000 evra. Fjorentina traži 40.000.000 evra. Istovremeno se tvrdi da su Bjankoneri odbili 60.000.000 evra koje je Čelsi ponudio za Aleksa Sandra. Štaviše, list kaže da je Juve spremio ponudu za produžetak ugovora sa Brazilcem koja predviđa povećanje plate sa 2.500.000 na 3.5000.000 plus bonusi.

U vrhu naslovne Gazeta piše i o tome da je atmosfera u taboru mlade italijanske reprezentacije sve bolja: “Operacija Španija. Asensio plaši, ali…”. Italijanski najtiražniji list priznaje da su Crvene furije favoriti, ali i da Azuri imaju šanse.

 Na unutrašnjim stranama Gazeta donosi i priču o velikom uspehu mladih selekcija Intera koje su osvojile šampionate Italije u gotovo svim mlađim kategorijama. Za nas je ta priča interesantna jer Gazeta izabrala Filipa Stankovića među najperspektivnije igrače od 15. do 21. godine. Sin Dejana Stankovića je rođen 2002. godine i list podvlači da u Interu nema nikakvu privilegiju zbog slavnog oca, člana legendarnog Intera koji je osvojio trostkruk krunu i da igra zato što je veliki talenat. Ima odličnu tehniku i vidljivo je da će se u sledećim godinama još više razviti.  

CORRIERE DELLO SPORTBerardi u Rominom dresu

Rimski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa fotomontažom Domenika Berardija u dresu Rome: “On je taj”. U podnaslovu se kaže da Roma igra na kartu Berardija i da ga novi trener Di Frančesko smatra fundamentalnim pojačanjem. “Monći je spreman za pregovore sa Sasuolom za napadača koji bi trebalo da učini manje gorkom prodaju Salaha. Među Berardijevim sponzorima je i Pelegrini”, dodaje Korijere. Na unutrašnjim stranama se izveštava da će sutra delegacija Rome otputovati u Krakov kako bi potpisali ugovor sa Pelegrinijem. Đalorosi su odlučili da ubrzaju otkup Pelegrinija od Sasusola jer sa svojim igrama na EP u Poljskoj počinje da privlači pažnju i velikih evropskih klubova.  

Imobile trenira i na plaži: navijači Lacija, trčimo zajedno”, prenosi Korijere ispod zaglavlja poziv golgetera Nebeskoplavih tifozima da mu se pridruže na Sardiniji gde provodi godišnji odmor. Što se tiče prelaznog roka, Korijere konstatuje da je sve blokirano jer je i dalje pat pozicija oko prodaje Lukasa Bilje i Kejte Baldea Milanu. Razlika je u tome što Milan ne želi da plati cifru koju predsednik Lacija Klaudio Lotito traži za Argentinca - 18.000.000 evra i to u kešu, odmah. Rosoneri nude 13.000.000 plus bonuse koji bi bili plaćeni u tri ili četiri rate. Kejta i dalje odbija da pređe u redove Rosonera. U međuvremenu Korijere tvrdi da je Lacio već stavio pod kontrolu naslednika Bilje u režijskoj kabini ali da zbog očitih razloga ne želi da otkrije njegovo ime. List piše da je Lacio zainteresovan za Luiza Gustava, De Rona i Mutinja.  

TUTTOSPORTI opet Rosi

Živela Italija”, trijumfalni naziv je sa velikim slovom V u znak pobede, ali i prvog slova imena Valentina Rosija. Pobedničkom vikendu za italijanski sport pored Rosija, koji je u prvom planu, tu su i Doviciozo, novi lider u generalnom poretku Moto GP, Morbideli koji je prošao prvi kroz cilj u Moto 2 i Bernardeski koji je pogotkom protiv Nemačke obezbedio Italiji učešće u polufinalu EP u Poljskoj.

Vertikalna traka vesti na naslovnici svedoči o vrlo živahnoj nedelji na fudbalskoj pijaci. “Juve: De Šiljo rekao da. Del Pjero Ronaldu: U Vinovu ima mesta za tebe…, piše Tutosport da je bek Milana sve bliži Juventusu i prenosi izjavu Aleksa Del Pjera španskim medijima da bi vrlo rado video Kristijana Ronalda u dresu Juvea ako odluči da napusti Real. Ipak, u tekstu torinski dnevnik prizanje da je gotovo nemoguće dovesti CR7 u Torino.

Toro: Sirigu potpisuje. Paletin menadžer: Granata ga fascinira”, izveštava list da je golman PSŽ na korak od potpisivanja ugovora sa Torinom, a da je i defanzivac Paleta veoma rad da pređe u redove kluba Siniše Mihajlovića sa kojim je radio u Milanu.  

Interov podmladak, fabrika skudeta”, piše Tutosport o trijumfu Nerazura u mlađim kategorijama, odnosno o dominaciji Intera  kada su pitanju nove snage u italijanskom fudbalu. Inter je osvojio skudeto za igrače mlađe od 21, 17 i 15 godina,

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaLacioJuventusItalijaInterFilip StankovićEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara