Buongiorno Italia: Otvoren front protiv UEFA, Koline i Čeferina! Sve oči uprte u Sergeja

Vreme čitanja: 5min | pet. 04.05.18. | 11:30

Morati optužuje Juventus da opet radi po starom, navijači Bjankonera hoće Kontea umesto Alegrija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ofanziva italijanskih medija i sportskih radnika na evropsku kuću fudbala da uvede VAR u evropska takmičenja ne prestaje. Ujedinjenim snagama, sva tri sportska dnevnika ali i ostala tzv. generalistička štampa, vrše medijski pritisak na Pjerluiđija Kolinu i Aleksandera Čeferina, čelnike UEFA, da promene ideju i omoguće upotrebu VAR-a već od sledećeg izdanja LŠ. Veliki prostor ponovo dobija i naš Sergej Milinković Savić. Celu stranu mu posvećuju Gazeta i Korijere na kojima prenose velika očekivanja trenera Inzagija i čitavog nebeskoplavog ambijenta od našeg fudbalera. Korijere objavljuje i interesantne rezultate istraživanja javnog mnjenja koje je pokazalo da navijači Juvea žele da Alegri i Dibala započnu novi ciklus pobeda Bjankonera ali i da bi najradije videli Kontea kao naslednika Maksa na klupi Stare dame.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Jel’ dovoljno? Hajde UEFA, počni da koristiš VAR”,  naslov je ispod fotografija devet kardinalnih grešaka sudija na utakmicama Lige šampiona u nokaut fazi.  “VAR služi da se izbegnu katastofe. Čeferin to vrlo dobro zna”, citira Gazeta izjavu predsednika Italijanskog olimpijskog komitetea Đovanija Malagoa.  “Apsurdno je da se Liga šampiona igra bez upotrebe VAR-a”, izjavio je šef italijanskih arbitara Marčelo Niki. Gazeta dodaje na unutrašnjim stranama da su se otvorila vrata da VAR bude upotrebljen u sledećoj LŠ od početka faze sa direktnom eliminacijom ili od četvrt finala.

Juventusov efekat. Iguain i Dibala vide Mundijal”, piše list da je selektor Argentine Sampaoli imao susret sa dvojicom igrača Bjankoneri i da se čini da su njih dvojica sada veoma blizu da se nađu na listi putnika za Rusiju u junu. Gazeta na unutrašnjim stranama prenosi i priču nemačkog Bilda da je Bajern spreman da stavi na sto 100.000.000 evra za Dibalu.

“Milan, večera za Andra Silvu. Pretpostavka Monako”, navodi Gazeta da je menadžer mladog Portugalca imao susret sa sportskim direktorom Milana Mirabelijem i da bi centarfor posle blede sezone u dresu Rosonera mogao da pređe u tim iz Kneževine. Jedna od formula koje interesuju Milana je i razmena za Keitu, bivšeg igrača Lacija.

“Morati u napadu: Juve, uvek ista priča, povratak u prošlost”, citiraju se reči bivšeg vlasnika Intera Masima Moratija. Član porodice koja je Interu donela tri Lige šampiona (Kupa šampiona), osam skudeta i tri titule prvaka sveta. “Spaleti je odličan trener, ali je svojim izmenama protiv Juvea poslao pogrešnu poruku svojim igračima”, stavio je Morati  deo tereta odgovornosti za poraz Nerazura i na leđa trenera Intera.

“Roma, kakav preokret, Liga šampiona donela 100 miliona evra”, iznosi na videlo Gazeta potpunu promenu strategije u Trigoriji. Do ove godine Roma je sa američkim vlasnicima uvek morala prvo da proda svoje najbolje igrače da bi kupila nove, sa novcem koji je ušao od Lige šampiona, Đalorosi prvi put neće morati da se odreknu svojih najboljih fudbalera da bi mogli da pojačaju tim. Među glavnim ciljevima u sledećem prelaznom roku za Monćija su Toreira i Barela. To je ujedno i najava restauriranja veznog reda Rome. 

Na unutrašnjim stranama Gazeta donosi priču o dvojici najefikasnijih veznjaka u Seriji A: Sergeju Milinkoviću Saviću i Brajanu Kristanteu. Naš reprezentativac je zatresao mrežu 11 puta a njegov italijanski kolega 9. U tekstu se prezentuje scenario po kojem bi Milinković mogao da bude prodat za cifru koja će sigurno biti preko 100.000.000 evra a da bi njegova zamena u Laciju mogao da bude upravo Kristante za koga Atalanta traži najmanje 30.000.000 evra. A mogli bi i da postanu i saigrači u PSŽ-u, Sitiju, i Juventusu pošto su ti klubovi zainteresovani za obojicu. Na veznjaka Atalante je bacila oko i Roma.

“Finale Lige Evrope je izazov između Čola i Garsije”, aludira list da će finale u Lionu imati ukus rimskog derbija budući da su Simeone i Garsija ostavili trag u Laciju i Romi.

CORRIERE DELLO SPORT

“Romo, u pravu si”, nastavlja Korijere kampanju za upotrebu VAR-a i podsećanje na sve sudijske greške na štetu italijanskih klubova u evropskim takmičenjima.  “Italijan na terenu posle horor suđenja na Olimpiku. Naši najveći treneri stali iza Palote. UEFA ubrzava sa pripremama za upotrebu VAR-a, Kolina je sabijen u ugao”, stoji u podnaslovu.

Ispod zaglavlja Korijere piše da se Lacio uzda u Milinkovića Savića za kartu koja vodi u Ligu šampiona: ”Novi Lacio sa Milinkovićem”. U tekstu se navodi da je meč sa Atalantom veoma važan i da će Nebeskoplavi igrati bez Radua, Imobilea i Parola. “Inzagi bez Imobilea tražio od srpskog džokera golove”, navodi Korijere da u Formelu svi očekuju od Milinkovića da dovrši posao koji je započeo i odvede Nebeskoplave u najprestižnije klupsko takmičenje na svetu.

“Juve mora da pokrene novi ciklus sa Alegrijem i Dibalom”, rezultat je ispitivanja javnog mnjenja koje je naručio Korijere. Iznenađujući rezultat je što navijači traže prisustvo dvojice nepomirljivih aktera Juvea, Alegrija i Dibale, a još više je intrigantna činjenica da bi većina navijača volela da vidi na klupi Bjankonera ponovo Antonija Kontea. Naravno, u slučaju da Alegri digne sidro. Do sada  se verovalo da je Konte izgubio podršku navijača zbog načina na koji je napustio Torino ali je vreme izgleda učinilo svoje i Antonio je ponovo prvi izbor tifoza Stare dame.

TUTTOSPORT

“Svi zajedno protiv Koline”, preteći je naslov Tutosporta uz fotografije predvodnika koalicije anti-Kolina, Andree Anjelija, Karl Hajnc Rumenigea, Aurelija De Laurentisa i Džejmsa Palote.  “Juve, Bajern, Napoli i Roma se udružili protiv Koline posle teških sudijskih nepravdi koje su doživeli u Evropi”, precizira torinski dnevnik.

“Milan, super pojačanje se zove Felaini”, piše Tutosport da bi Belgijanac mogao da pojača redove Rosonera ali i upoozorava da je Napoli zainteresovan za igrača Mančester Junajteda.

“Morati ponovo rasplamsao polemiku: Inter- Juve bez kraja, uvek ista priča”, i Tutosport daje prostor izjavama bivšeg predsednika Intera koji je kritikovao suđenje Orsata na poslednjem Derbiju Italije.

Ispod zaglavlja, kao i svakog 4. maja Tutosport odaje počast tragično nastradalom timu Torina u avionskoj nesreći 1949. godine na brdu Superga u blizini Torina: ”Besmrtni”. Reč je o timu koji je osvojio četiri uzastopna skudeta i za koji se tvrdi da je bio u to vreme najbolji tim na svetu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Sergej Milinković SavićBuongiorno ItaliaMasimo MoratiAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara