Buongiorno Italia: Rimska revolucija – Toti direktor, De Rosi trener

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.04.19. | 11:27

Ikardijeva cena prepolovljena, a niko se ne javlja da ga kupi, Juventus žesto oslabljen, briše se Boksing dej u Kalču

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Slučaja Ikardi nastavlja da okupira pažnju italijanske sportske štampe, jer Gazeta piše da danas obeštećenje za Argentinca pada na 60.000.000 evra. Korijere najavljuje još jednu revouluciju u Romi sa Totijem i De Rosijem u glavnim ulogama, a Tutosport prenosi optimizam Ronalda da će biti spreman za meč sa Ajaksom, dok su Alegri i rukovodioci Juvea oprezniji u prognozama.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Koliko vredi ovaj dres?”, pita se Gazeta kolika košta Mauro Ikardi na fudbalskoj pijaci. U podnaslovu se daje odgovor: „Mauritova cena je prepolovljena: 60.000.000 evra”. U tekstovima na unutrašnjim stranama posvećenim Interu i slučaju Ikardi se kaže da će Argentinac najverovantije biti na spisku igrača za meč sa Đenovom, tim pre što je potvrđeno da Lautaro Martinez neće moći da igra ni protiv Atalante u nedelju. Takođe se precizira da se upravi kluba nije svidela „filipika“ Lučana Spaletija posle poraza od Lacija koja se odnosila na Ikardija. Sadržaj zamerki Spaletija nije upitan, ali klub, tvrdi Gazeta, smatra da mesto i vreme nisu bili odgovarajući. U tekstu posvećenom Ikardiju pored prepolovljene cene se ističe da na horizontu nema ozbiljno zainteresovanih klubova koji bi ušli u pregovore oko transfera.

Paketin Milan. Kakva revolucija! Brazilac u ulozi „desetke“ sa Pjontekom i Kutroneom”, najavljuje list da ćemo protiv Udinezea na San Siru videti drugačiji Milan. Dosada je Gatuzo igrao sa formacijom 4-3-3, večeras će poslati na teren tim u kojme će između srednjeg reda i napadačkog dvojca (Kutrone-Pjontek) u ulozi ofanzivnog plejmejkera igrati Paketa. U tekstu se objašnjava da je Gatuzo shvatio da je potrebno više mašte u srednjem redu, pošto je Suso van forme i pokušaće sa Paketom na poziciji koju je nekada u Milanu pokrivao Kaka.

Dibala, Mandžukić i još sedmorica van stroja. Uzda se u Moizea”, piše Gazeta da će večeras Juve igrati bez čak devet povređenih fudbalera i da će na dve trećine igrača na klupi Bjankonera u Kaljariju biti iz podmlatka. Zbog desetkovanog tima Alegri će igrati sa formacijom 3-5-2 u kojoj će Bernardeski i Ken činiti napadački tandem.

Ćao Boxing day: U Seriji A u sezoni 2019/2020 neće se igrati za božićne i novogodišnje praznike”, prenosi se odluka Zajednice prvoligaša uz informaciju da će sledeće prvenstvo početi 24. avgusta.

Gazeta prenosi i izjavu pape Bergolja: „Mesi nije Bog, ali mi se sviđa kako igra”. Milanski dnevnik podseća i da će Leo desetu sezonu zaredom završiti sa preko 40 golova na kontu.

CORRIERE DELLO SPORT

Dajmo Romu Totiju i De Rosiju”, predlaže rimski dnevnik predsedniku Džejmsu Paloti da poveri tim dvojici simbola Đalorosih. Toti u ulozi prvog operativca i De Rosi u ulozi trenera. „Palota priprema još jedno čišćenje: Frančesko je viđen za ulogu tehničkog direktora i sa njim bi Danijele posato idealno rešenje za klupu Rome u budućnosti”, piše Korijere.

Evropski blizanci”, tako se definišu ispod zaglavlja Luis Alberto i Sergej Milinković Savić koji su igrama vratili Lacio u trku za mesto u Ligi šampiona. „Luis Alberto i Milinković su istinski junaci trijumfa u Milanu: Lacio sa njim dvojicom može da sanja četvrto mesto”, veze pohvale Korijere na račun Španca i Srbina. Na unutrašnjim stranama se kaže da će Lacio biti oslabljen u Ferari, jer Korea neće moći da igra protiv SPAL-a. Njegovo mesto će zauseti Kaisedo.

Pola Juvea ostalo kod kuće”, svedoči i Korijere o nesvakidašnjoj situaciji u redovima Bjankonera pošto su se juče na spisku povređenih fudbalera našli i Mandžukić i Dibala. Na unutrašnjim stranama se smiruju navijači Juvea uz objašnjenje da će svi igrači, izuzev Spinacole i eventualno Ronalda, biti spremni za Ajaks u Ligi šampiona.

TUTTOSPORT

Ajaksu, tu sam”, širi optimizam Tutosport, uprkos izjavama trenera Juventusa Maksa Alegrija, da će Kristijano Ronaldo biti sprema za gostovanje u Amsterdamu u Ligi šampiona. Prema informacijama lista rezulatati pregleda su pozitivni i Portugalac je uveren da će se oporaviti za meč u Holandiji. Ipak, u podnaslovu torinski dnevnik priznaje da su Alegri i rukovodioci kluba oprezniji u prognozama i da će večeras protiv Kaljarija biti odsutni, pored od ranije povređenih fudbalera, Mandžukić, Dibala, Spinacola i Perin.

Spaleti – Ikardi, krhko primirje” piše Tutosport da će Argentinac biti na spisku igrača za meč sa Đenovom, ali da su odnosi između trenera i bivšeg kapitena i dalje zategnuti. Na unutrašnjim stranama list piše da je Inter već sve utanačio sa Konteom da preuzme tim, bez obzira kako se završi sezona, i da je u tu svrhu obezbeđen i ekstrabudžet za pojačanja kako bi se bivši trener Juvea i Čelsija ubedio da prihvati ponudu.

Gatuzo i budućnost: bilo bi bolje da sam ćutao”, prenosi se pokajnička izjava trenera Milana koji je shvatio da je svojim izjavama posle meča sa Sampdorijom naneo štetu, pre svega, sebi i klubu. U svakom slučaju, pozicija Gatuza je ozbiljno dovedena u pitanje i šanse, po pisanju lista, da Rino ostane na kormilu Rosonerea su pola-pola.

Toro u Evropi: Mi verujemo”, svedoči Tutosport o optimizmu u redovima Torina pred meč sa Sampdorijom. Od Rinkona do Lukića i Bazelija, svi igrači Granata vide svoj timu Ligi Evrope sledeće sezone. Sliku samopouzdanja donekle kvari slučaj Zaza. „Zaza, da li si još uvek tu?” retoričko je pitanje lista posle bledih partija italijanskog napadača i ponašanja koje ne priliči profesionalcima.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Frančesko TotiDanijele De RosiMauro IkardiŽeljko PantelićBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara