""
""

Buongiorno Italia: Toti neće da bude „ikebana“

Vreme čitanja: 5min | čet. 19.05.16. | 11:54

Današnja sportska štampa na Apeninima ponovo se bavi sudbinom legendarnog kapitena Rome, ali i izvesnim dolaskom Mihajlovića u Torino

                                     (OD STALNOG DOPISNIKA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Italijanska sportska štampa više nema sumnji, Siniša Mihajlović će preuzeti Torino od Đampjera Venture koji će naslediti Antonija Kontea na klupi Azura. Najavljuje se i eventualni dolazak Aleksandra Dragovića u Romu, dok Juve nastavlja da radi na dvođenju Miralema Pjanića i Andre Gomesa. Napoli je blizu dogovora oko prelaska Đanluke Lapadule sa jadranske na tirensku obalu. Italijanska štampa odaje priznanje Sevilji i Unaju Emeriju i piše da navijači Intera već trljaju ruke pošto su sinoć videli Banegu u velikom stilu.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

 

“Ovde počinje aVe(a)ntura” , poigrala sa sa prezimenom trenera Torina Đampjera Venture Gazeta pošto kad se doda “av” na njegovo prezime dobijemo reč “avventura”, to jest avantura. A Venturina avantura je klupa nacionalne selekcije Italije. Iznad fotografije sa nasmejanim Antonijem Konteom i Venturom piše da je postignut dogovor oko naslednika Kontea na klupi Azura. “Za par dana će doći do susreta Tavekjo(predsednik Fudbalskog saveza Italije) i Venture. Lipi dao svoj blagoslov: njihov dvoica su ujedinjeni iz vremena kada su bili zajednou Sampdoriji”, piše Gazeta demontirajući priče koje kruže ovih dana da se novi tehnički direktor Fudbalskog saveza Italije Lipi i novi selektor ne podnose. Prema informacijama Gazete, Ventura će imati ugovor na 2 miliona evra godišnje i u toj cifri su uračunate plate i njegovih najbližih saradnika.

Gazeta piše i da je Konte koncentrisan maksimalno na Evorpsko prvenstvu i da uveliko studira protivnike u grupi:”Oslobođen sma optužbi, ali su rane ostale. Nema nikakvih problema sa Juventusom oko Bonučija. Pre svega moramo da budemo vrlo oprezni sa Ibrom…”. Konte i Italijani imaju neprijatno iskustvo sa Ibrahimovićem budući da ih je gol Šveđanina na Evropskom prvenstvu u Portugalu 2004. godine praktično eliminisao u grupnoj fazi takmičenja.

“Lapadula je glavni protagonista prelaznog roka. Napoli je na pol poziciji”, iznosi list da je Aurelio De Laurentis najbliži dogovoru sa Peskarom oko golgetera Serije B. “Lapadula je bio golman u Juventusu i eksplodirao je u Peskari. U trci su još Lacio i Đenova”, dodaje se u podnaslovu.  U redakcijskom komentaru Gazeta poziva italijanske klubove da daju prostor italijanskim napadačima. “Kladimo se na golove Italijana”, naslov je komentara u kojem se podseća da su karijere završili rasni strelci kao Toni i Di Natale i da Italija više ne proizvodi vrsne golgetere, što se najbolje vidi na listi pozvanih napadača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
“Jakinijeva osveta: Od Zamparinija do Udinezea. Mihajlović  - Toro, kucnuo je čas”, piše Gazeta o promenama na klupama timova Serije A ističući da je Udineze blizu angažovanja trenera kojeg je predsednik Palerma dva puta smenio prošle godine i da je Mihajlović u finalnoj fazi pregovora da preuzme Torino.

“Kakav Banega! Sevilja spustila istorijski triling”, izražava se pokerskim rečnikom Gazeta da opiše  treću uzastopnu titulu Lige Evrope andalužanskog kluba. U podnaslovu se ističe da je novo pojačanje Intera za sledeću sezonu bio apsolutni protagonista finala.

U dnu strane se prenosi izjava Paula Dibale pred finale Kupa Italije protiv Milana u subotu:”Sada hoću treći trofej u ovoj sezoni, i zatim Ligu šampiona”. Centarfor Juventusa aludira da je Juve već osvojio superkup i skudeto u ovoj sezoni i da bi Kup Italije bio treći.

Ispod zaglavlja Gazeta izveštava sa Evropskog prvenstva u plivanju i Đira d’Italija. “Paltrinijeri zlatan i evropski rekord”, ističe list podvig italijanskog plivača koji je trijumfovao na 1500 metara slobodnim stilom, dodajući da je vreme koje je postigao Paltrinijeri drugo svih vremena na svetu.

“Ulisi dao bis. Valverde nervira Nibalija”, stavlja se u jedan naslov dve najvažnije vesti sa jučerašnje etape Đira d’Italija.  U podnaslovu se kaže da je Dijego Ulise osvojio šestu etapu Đira u svojoj karijeri, drugu na ovogodišnjem, a da su prštale varnice izemđu Nibalija i Valverdea, dva glavna favorita za finalnu pobedu, pošto je italijanski vozač optužio Španca za nekorektno ponašanje tokom etape.

 CORRIERE DELLO SPORT

 “Roma Dragović”, najavljuje rimski sportski dnevnik  naslovom preko cele prve strane mogući dolazak austrijskog Srbina u Rim. Korijere piše da će Ridiger biti otkupljen, ali da će odmah zatim biti prodat i da je defanzivac Dinama iz Kijeva prvi izbor Valtera Sabatinija.

U podnaslovu se kaže da Spaleti ima nameru da promeni kompletno odbranu i da bi pored Dragovića mogli da stignu u Trigoriju Ačerbi i Van der Vil.  Piše se i daje Totijev produžetak ugovora neupitan ali da se raspravlja o delu ugovora koji se odnosi na njeguvu funkcionersku karijeru u Romi. Totiju nije bitan toliko novac koliko da njegova uloga u klubi ima operativnu funkciju pošto ne želi da bude samo “ikebana”.
“Lacio u Portugalu traži novog Bilju”, stoji ispod zaglavlja U podnaslovu i tekstovima na unutrašnjim stranama se kaže da je sportski direktor Igli Tare posle Barselone gde je sve utanačio za dolazak brazilskog beka Adrijana otputovao u Lisabon gde pregovara sa Sportingom oko prelaska Malmana i Adrijena Silve.

Korijere se bavi danas i kandidaturom Rima za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine. “Montezemolo: Cela Italija podržava Rim 2024”, prenosi izjavu predsednika promotivnog odbora igara u Rimu Luka Kodero di Montezemolo.

U dnu strane i Korijere odaje priznanje Sevilji na uspehu u finalu Lige Evrope: “Sevilja ludilo, još jedan trijumf”.  U podnaslovu se kaže da je Španija potvrdila svoju dominaciju u evorpskom klupskom fudbalu, od poslednjih šest trofeja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, španski klubovi su osvojili svih šest, uključujući i ovogodišnju Ligu šampiona budući da će u Milanu igrati madridski klubovi, Real i Atletiko.

TUTTOSPORT

“Bordo granit”, tako Tutosport predstavlja, po svemu sudeći, novog stručnjaka Torina, Sinišu Mihajlovića.  List piše da je potpisivanje ugovora pitanje sati i da će srpski trener imati susret sa predsednikom Torina Urbanom Kairom posle čega će raskinutu ugovor sa Milanom i potpisati novi sa Torinom. “Mihajlović će dobiti dvogodišnji ugovor sa opcijom i za treću sezonu, sa godišnjom platom preko milion evra. Sinišu zovu nardnikom a ima čelični karakter”, zadovoljno konstatuje list koji u potpunosti podržava odluku Kaira da zameni Venturu sa  Mihajlovićem

I kad smo već kod Venture, nešto niže na naslovnoj strani Tutosport izveštava da je i za njega spreman ugovor sa Azurima:” Ventura će voditi reprezentaciju posle Kontea”. U podnaslovu se ističe da će Ventura potpisati dvogodišnji ugovor sa opcijom za još dve godine i da će sve biti ozvaničeno sledećeg ponedeljka.
“Juve talentovanih nogu”, tako Tutosport ispod zaglavlja sponzoriše dolazak Miralema Pjanića i Andre Gomeša u redove Bjankonera. U podnaslovu se kaže da bi sa Pjanićem sredina terena Juventusa postala kvalitetnija. “Juve ne pregovara sa Romom oko Pjanića, ali raskidna klauzula čini sve lakšim ako se odluči da ga angažuje. Marota pritiska Valensiju za Gomeša, u igru može da uđe i prelazak Zaze u španski kllub”, izveštava svoje čitaoce torinski list. U podnaslovu se dodaje da Dibala neće igrati na Olimpijskom turniru u Brazilu za Argentinu i da će biti celo leto na raspolaganju Alegriju.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

SrbijaSiniša MihajlovićSerija ARomaMilanInterFrančesko TotiEvropaĐakomo Bonaventura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara