"italijanska sportska štampa"
"italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Ventura i 30 godina mlađu suprugu osvojio sa 4-2-4

Vreme čitanja: 5min | pet. 11.11.16. | 11:21

Juventusov “J faktor“, Milik već trčkara...

Izabrane vesti

Prezentacija Stefana Piolija,novog trenera Intera, i planovi klubova za sledeći prelazni rok su u prvom planu italijanske sportske štampe. Piše se i o nacionalnoj selekciji dok najviše komentara ima intervju Gazete sa suprugom selektora Azura Venturom zbog njene izjave, podložnom za dvosmislene interpretacije, da je i nju osvojio taktikom 4-2-4. Korijere objavljuje intervju sa Sven Joranom Eriksonom u kojem je krunisao Simonea Inzagija kao svog naslednika u Laciju. Tutosport piše da je Juve bacio oko na 20 talentovanih fudbalera mlađih od 23 godine.   

LA GAZZETTA DELLO SPORTVentura zavodi i na terenu i van njega

Polijev pogon”, otvara današnje izdanje Gazeta sa naslovom posvećenim novom treneru Intera koji se juče predstavio na inauguralnoj konferenciji za novinare. “Kakav crni stabilizator. Interu, biću tvoj pojačivač”, stoji u podnaslovu. Gazeta ističe i Piolijeve ambicije da odvede Inter u Ligu šampiona, potvrdu da će Mauro Ikardi i dalje biti lider tima i da će sa Kandrevom sarađivati za dobrobit celog kluba. List je intervjuisaoi bivšeg igrača Intera Karla Murara koji je bio Piolijev idol dok je kao tinejdžer navijao za Nerazure. “Interu je neophodan režiser igre: Bilja bi bio idealan”, posavetovao je Muraro Piolija.  

U redakcijskom komentaru sa naslovom “On je ljubazni narednikGazeta ističe da Pioli u sebi objedinjuje sa jedne strane vrlo učtivo ponašanje, a sa druge veoma čvrstu ruku prema igračima i ambijentu u kojem radi.

Cele Italija jutros bruji povodom intervjua koji je dala supruga Đampjera Venture, Lučana Lakriola, inače 28 godina mlađa od selektora Italije, zbog njene izjave da je i nju osvojio sa 4-2-4. Možete zamisliti šaljive dvosmislene opaske. “Ledi Ventura: Tajna mog Đampjera? I mene je osvojio sa 4-2-4”, naslov je intervjua koji aludira na Venturinu životnu filozofiju da igra ofanzivno, na terenu i van njega.

De Rosi vidi Rosija. Nedostaje mu jedan gol da stigne Pablita”, najavljuje se u vrhu strane da bi vicekapiten Rome, ako zatrese mrežu protiv Lihtenštajna,  mogao stići na večnoj listi strelaca Azura legendarnog golgetera Mundijala 1982. u Španiji. De Rosi je dosada postigao 19 golova u nacionalnom dresu a listu golgetera Azura predvode Riva sa 35 golova, Meaca 33, Piola 30 i Bađo i Del Pjero sa po 27.  

Baka – Milan, rebus ostaje i u Kolumbiji”, podvlači Gazeta da ni u nacionalnom dresu centarfor Rosonera nije uspeo da prekine golgeterski post i da je završio na klupi. U podnaslovu se kaže da je Vinčenco Montela nameran da “odblokira” Baku i da mu pruži još jednu šansu. Takođe se najavljuje na unutrašnjim stranama da bi konačni prelaz vlasništva sa Silvija Berluskonija na grupu kineskih biznismena trebalo da se dogodi 2. ili 13. decembra pošto je za te datume zakazan skupština akcionara.

Napoli , Milik već može da trči”, prenosi se dobra vest za navijače tima iz Napulja. U podnaslovu se kaže da je Poljak uspešno prošao kontrolni pregled kolena i da je dobio svetlo da počne sa laganim trčanjem. “Cilj Napolija je da ima spremnog Milika za nastavak Lige šampiona u februaru”,  implicitno pokazuje Gazeta da u Napulju čvrsto veruju da će se plasirati u sledeću fazu LŠ.

Gazeta objavljuje i intervju sa Fabijom Pekijom, trenerom Verone koja dominira u Seriji B i na sigurnom je putu da se vratiu elitno takmičenje. “Imamo grupu u Lipijevom stilu, i ukinuo sam karantin”, otrkrio je tajne uspeha svog tima bivši igrač Juventusa.  

CORRIERE DELLO SPORTDefrel prva tema u Rimu

Defrel zove Romu”, u prvom planu Korijerea  je vest da igrač Sasuola želi da  pređe u Večni grad. “Kontakti su već uspostavljeni sa Sasuolom, menadžer fudbalera potvrđuje: Spremni smo za pregovore. U pregovore može da bude uključen jedan od perspektivnih igrača Rome”, piše list u podnaslovu. Istini za volju, Sasuolo je već pun igrača koji su ponikli u Romi, poput Politana, Pelegrinija, Ričija.  

Rimski dnevnik objavljuje i veliki intervju sa Svenom Joranom Eriksonom. Trener koji je sa Lacijom osvojio drugi skudeto u istoriji kluba krunisao je kao svog naslednika Simonea Inzagija, proričući mu sjajnu budućnost: “Inzagi će otvoriti pobednički ciklus”. Šveđanin koji je na privremenom radu u Kini kaže da prati Lacio sa velikom strašću i divljenjem budući da mu se veoma dopada sti igre koji je nametnuo Inzagi. Sećajući se perioda u kojem je trenirao Nebeskoplave, Erikson je rekao da mu sa Lacijom, u kojem su igrali Mihajlović i Stanković,  nedostaje samo Liga šampiona od trofeja, sve ostalo je osvojio.  

Italija je spremna. Ventura je odlučio, sa De Rosijem će biti Verati”, najavljuje tako Korijere sutrašnji meć Azura sa Lihtenštajnom u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.  

U dnu strane Korijere objavljuje i reportažu o Parmi koja je postavila čvrste temelje za brzi povratak u Seriju A. “Tako je Parma ponovo postala srećno ostrvo”, naslov je priče u kojoj se kaže da je klub očišćen od mešetara i onih koji su realizovali lične interese na štetu Parme i da je u ovoj sezoni cilj povratak u Seriju B a za dve godine u Seriju A.  

TUTTOSPORTJuventusu uvek prioritet na stranicama Tutosporta

J Faktor”, aludira Tutosport na naslovnoj strani na “X Faktor” talent-šou emisiju za mlade pevače koja se prikazuje trenutno u Italiji. Motiv za takav naslov je lista od 20 imena fubalera mlađih od 23 godine koji su pod budnim okom Juventusovog trija rukovodilaca, Marote, Paratičija i Nedveda.
Juve sprovodi kasting za izbor najboljih mladih fudbalera u okruženju”, otkriva Tutosport zajedno sa listom igrača: Grimaldo i Lindelof (Benfika), Bazur (Ajaks), Daud (Borusija Dortmund), Depaj (Mančester Junajted), Betankur (Boka Juniors), Gorecka (Šalke), Neves, Otavio i Andre Silva (Porto), Tilemans (Anderleht), Toliso (Lion), Kaldara, Konti, Kesi, Galjardini (Atalanta), Mazina (Bolonja), Kejta (Lacio), Pelegrini ( Sasuolo). U podnaslovu i na unutrašnjim stranama se kaže das mo ušli u zavšnu fazu pregovora za transfer Betankura u Juve.

"Toro kupuje Kastana”, iznosi detalje Tutosport da će Torino početkom godine otkupiti Brazilca od Rome za 4.500.000 evra.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Đampjero VenturaEvropaInterItalijaJuventusMilanNapoliRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara