""
""

Čeferin još jednom ponovio: Mnogi žele u regionalnu ligu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.16. | 17:50

Liga šampiona ne može da se razvija u smeru da postane ekskluzivni klub, jer to ne želimo"

Novoizabrani predsednik Uefe Aleksandar Čeferin otkrio je da neće dozvoliti da se Liga šampiona pretvori u zatvoreni krug gde će se takmičiti samo najveći klubovi Evrope. U razgovoru za slovenačku Nogomaniju, tačnije u istom tekstu u kojem je praktično potvrdio da će Dejan Stanković biti jedan od njegovih najbližih saradnika, Čeferin je rekao da se pomenuti scenario u najjačem klupskom takmičenju u Evropi neće desiti.
"Najveći problem je bio da nismo videli šta se događa. Jedna od prvih stvari je da temeljno proučimo detalje dogovora i da potom raspravimo. Liga šampiona ne može da se razvija u tom smeru, da postane ekskluzivni klub, jer to ne želimo", jasno će Slovenac.

Izabrane vesti

Kroz regionalnu ligu do Lige šampiona!

Čeferin je zatim još jednom govorio o sve više pominjanom konceptu regionalne lige, koja bi imala prohodnost ka Evropi.  
"O tome smo razgovarali još pred izbore. Ideja je da ta takmičenja ne bi nadomestila nacionalne lige, jer bi to značilo smrt za države kao što su Slovenija, Hrvatska ili Škotska. Ideja je da bi se ta takmičenja igrala od Nove godine, pa na dalje, gde bi nastupale ekipe koje više ne igraju u evropskim kupovima. Igralo bi se utorkom, sredom i četvrtkom, a nagrada bi bila plasman u evropsko takmičenje. To je Liga koje bi moralo da krene pod potkroviteljstvom Uefe. Na tu temu nije bilo razgovora, zainteresovan je veliki broj država, Škotska, Irska, Belgija. Većinom ti koji imaju manje, odnosno slabije nacionalne lige".

Kakvo je vaše mišljenje po ovom pitanju? Da li ste za to da i srpski klubovi igraju regionalnu ligu?

(FOTO: Action Images)


tagovi

UEFARegionalna ligameđunarodni fudbalEvropaAleksandar Čeferin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara