""
""

Cela dvorana je “visila” na internetu i čekala rezultat iz Madrida… Inače, Barsa je pobedila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.15. | 23:29

Katalonci deklasirali Bilbao, ali je košarka u jednom trenutku bila u drugom planu

Barselona je nastavila poteru za Unikahom i drugim mesto u ligaškom delu ACB lige. Katalonci su večeras bez ikakvih poteškoća savladali četvrtoplasirani Bilbao 80:73 i imaju šansu da u sledećem kolu u direktnom duelu protiv Unikahe izbore drugu poziciju pred plej-of-.

Izabrane vesti

Barsa je od starta napravila rezultatsku prednost koju je održavala do kraja iako su se gosti iz Baskije na početku treće četvrtine opasno približili na poen zaostatka (43:42). Međutim, posle toga je usledila uraganska serija Barselone koja je povela sa 17 razlike (69:52) i prelomila pitanje pobednika. Gosti su u četvrtom kvartalu uspeli da se izbore za častan poraz.

Međutim, košarka je u jednom trenutku pala u drugi plan, pošto je cela dvorana putem mobilnih telefona i ostalih komunikacionih sresdtava pratila dešavanja sa fudbalskog meča u Madridu gde je Real ugostio Valensiju. Katalonci su nervozno ičeškivali kraj meča i kiks Kraljevskog kluba koji bi njihovom fudbalskom timu praktično doneo titulu u Primeri. Kada je stigla vest da je duel u Madridu završen 2:2, u dvorani je usledilo olakšanje i slavlje.

Najefikasniji u pobedi Barselone je bio Ante Tomić koji je ubacio 14 poena, a dvocifreni su bili i Satroanski (13 poena), Abrines (11) i Oleson (10). Na drugoj strani je bolji od ostalih bio veteran Mumbru koji je meč završio sa 17 poena, a u dobrom svetlu se prikazao i Crnogorac Marko Todorović koji inače igra u Bilbau kao pozajmljen igrač Barse. On je sakupio 11 poena i osam skokova.

Inače, Mario Hezonja nije bio ni na klupi Barselone. Izgleda da su Katalonci odlućili da do kraja sezone ne računaju na Hrvata koji odlazi u NBA ligu.

ENDESA LIGA - 32. kolo

Subota:
Fuenlabrada - Huventud 73:77
/Panko 21, Cvetković 11 - Savane 18/

Barselona - Bilbao 80:73
/Tomić 14 - Mumbru 17/

Nedelja:
Obradoiro - Unikaha
Mursija - Gipuskoa
Real Madrid - River Andora
Saragosa - Manresa
Sevilja - Gran Kanarija
Iberostar - Valensija
Estudijantes - Laboral Kuća

(FOTO: MN Press)


tagovi

Marko TodorovićMario HezonjaKK BilbaoKK BarselonaEvroligaAnte Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara