"Čelsi"
"Čelsi"

Džakovi para stižu na Stamford Bridž: Čelsi dobija 450 miliona evra od ugovora sa Adidasom!

Vreme čitanja: 1min | sub. 22.06.13. | 13:31

Poznati proizvođač sportske opreme nastavlja da bude amajlija Plavaca

Čelsi

Fudbalski klub Čelsi potpisao je novi sponzorski ugovor sa Adidasom, nemačkim proizvođačem sportske opreme, vredan 45 miliona dolara godišnje, odnosno 450 miliona ukupno do 2023. godine. Dogovoru su prisustvovali direktor Plavaca Ron Gurlaj i generalni direktor Adidasa Herbert Hajner.

Izabrane vesti

Ovaj ugovor je skoro duplo veći od onog sa Samsungom, čiji su Plavci logo nosili na dresovima protekle sezone, a koji iznosi 27,7 miliona dolara godišnje. Na ovaj način klub će se još manje oslanjati na finansije bogatog vlasnika Romana Abramoviča.

Gurlaj je istakao veliko zadovoljstvo učinjenim.
"Počašćeni smo obnovom partnerstva do 2023. godine, posle veoma uspešnih sedam sezona. Obe organizacije dele iste ambicije i novi ugovor potvrđuje da Adidas veruje u status koji naš klub ima u svetu fudbala“ istakao je direktor Čelsija.

Moglo bi se reći da je Adidas bio taličan Plavcima proteklih godina, jer je klub sa Stamford Bridža noseći njihovu opremu osvojio Premijer ligu, četiri FA kupa, Liga Kup, Ligu Evrope, i ono najbitnije, postali su prvi klub iz Londona koji je osvojio Ligu Šampiona.

(FOTO: Action images)


tagovi

adidasČelsiEngleskaEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara