""
""

ČEMPIONŠIP: Hrabri autsajder Jeovil sa osam igrača odoleo u Redingu! Gol Meda Kamare

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.03.14. | 19:01

Lester i Barnli nastavili da dominiraju, neverovatni Vigan oduvao Šumare u Notingemu, iznenađenje u Redingu, petarde u Bornmutu i Hadersfildu…

U 12 mečeva 33. kola engleskog Čempionšipa nije viđen nijedan rezultat 0:0, a gosti su ostvarili samo jednu pobedu. Herojski otpor Jeovila u Redingu, dominacija Lestera i Barnlija kao i nezaustavljivi Vigan su najjači utisci dana.

Izabrane vesti

Lider Lester je pregazio slabašni Čarlton. Lisice su pobedile 3:0 i zadržale prednost od osam bodova u odnosu na Barnli.

Jeovil je pobegao sa dna tabele iznenađujućim remijem u Redingu. Gol Dafija ui 20. minutu je najavio loš dan za domaće. U 66. minutu se ukazala velika šansa za Reding. Bajron Vebster je srušio Rojstona Drentea u šesanestercu Jeovila i skrivio penal i crveni karton. Ali, golman gostiju Marek Šteh je zaustavio udarac Le Fondrea sa bele tačke. Ali, samo tri minuta kasnije, Le Fondre se iskupio. Njegov udarac je češki golman opet zaustavio, ali se lopta odbila do nesrećnog defanzivca Lorensa koji je nespretnom intervencijom zatresao sopstvenu mrežu. Do kraja meča, Jeovil je dobio još dva crvena kartona. Rols je isključen u 74. minutu, a Mur je u 88. dobio drugi žuti karton. Međutim, ni tri igrača više nisu pomogla Redingu da ostvari pobedu…

Vigan je nastavio sa fantastičnom formom i četvrtom uzastopnom pobedom došao u izglednu situaciju da uhvati mesto koje vodi u plej-of. Danas su sa ubedljivih 4:1 deklasirali direktnog rivala Notingem Forest i prišli Šumarima na samo tri boda zaostatka, sa utakmicom manje. Domaći su imali seriju od sedam mečeva bez poraza, ali su ih Latiksi danas oduvali! Bilo je 1:1 do 66. minuta kada je Bojs opet vratio Vigan u vođstvo, da bi Mekartur pet minuta kasnije spektakularnim golom rešio dileme oko pobednika, a tačku je stavio Đordi Gomez u 90. minutu još jednim prelepim golom sa 20 metara.

Barnli nastavlja da hita ka plasmanu u Premijer ligu. Drugu poziciju su učvrstili pobedom nad direktnim rivalom Derbijem i pobegli su Ovnovima na pet bodova prednosti. Bivši vezista Derbija dejvod Džons je u 29. minutu pogodio mrežu nekadašnjeg kluba, a onda su Ovnovi ostali sa igračem manje zbog kontroverznog isključenja Krisa Martina. Sve dileme je rešio Marni pogotkom za 2:0.

Nekadašnji vezista Partizana, Medo Kamara je pogotkom glavom matirao veterana Pola Robsinsona i najavio ubedljivu pobedu Boltona nad Blekburnom. Za Kamaru je to bio drugi pogodak u sezoni, a posle njega su goleadu nastavili  Mejson, Spiring i Moric. Ova dvojica poslednjih su postigli evrogolove!

Petarde su viđene u Bormnutu i Hadersfildu! Het trik Jana Kermogranta je obezbedio Bornmutu ubedljivih 5:0 nad Donkasterom koji igra očajno u gostima i polako tone u zonu ispadanja, a treneru Polu Dikovu se drma stolica. Hadersfild je sa ubedljivih 5:0 zakucao Barnsli na poslednjo mesto na tabeli.

Jedinu gostujuću pobedu je danas odeno Brajton, minimalnim trijufmom nad Milvolom koji tone sve dublje. Milvol je bio bolji rival, ali je Brajton slavio golom Lopeza iz sumnjivo dosuđenog penala.

Šefild Venzdej je minimalcem skinuo skalp Midlzbrou, golom Nuhijua iz penala u 87. minutu meča. Sa minimalnih 1:0 je slavio i Ipsvič protiv Birmingema, a za goste je Nikola Žigić odigrao ceo meč i promašio dobru priliku pri rezultatu 0:0.

Votford je sa 4:0 deklasirao Blekpul i produbio agoniju čete Berija Fergusona. Napadački tandem Ranegi - Dini je sa po dva postignuta gola havarisao odbranu Blekpula.

ČEMPIONŠIP - 33. KOLO:

KPR – Lids 1:1 (1:1)
/Dženas 44 - Mekormak 14/

Reding – Jeovil
/Loren 69 autogol - Dafi 20/

Votford – Blekpul
/Ranegi 15, 39, Dini 35, 74/

Notingem – Vigan 1:4 (0:1)
/Paterson 54 - Veghorn 36, Bojs 66, Mekartur 71, Gomez 90+1/

Barnli – Derbi 2:0 (1:0)
/Džons 29, Marni 68/

Milvol – Brajton 0:1 (0:1)
/Lopez 39 penal/

Bornmut – Donkaster 5:0 (2:0)
/Kermorgant 26, 44, 73, Arter 50, 82/

Hadersfild – Barnsli 5:0 (3:0)
/Sautern 29, Vord 32, Hemil 48, Klejton 59 penal, Skenel 86/

Bolton – Blekburn 4:0 (2:0)
/Kamara 23, Mejson 45+1, Spiring 47, Moric 90+2/

Šefild Venzdej – Midlzbro 1:0 (0:0)
/Nuhiu 87 penal/

Ipsvič – Birmingem 1:0 (1:0)
/Marfi 38/

Lester - Čarlton 3:0 (1:0)
/Vordi 9, Drinkvoter 48, Nadžent 64/

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

votfordŠefild VenzdejRedingNotingem ForestMedo KamaraMilvolLester SitiHadersfild TaunEvropaDonkaster RoversDerbi kauntiČempionšipBrajtonBlekpulBirmingemBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara