"Navijači Vulverhemptona u dresovioma Rubena Nevesa"
"Navijači Vulverhemptona u dresovioma Rubena Nevesa"

Čempionšip: Došlo šest kečeva! Jokan ispustio pobedu tri minuta pre kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.17. | 18:22

Sjajan debi Brazilca Bonatija za Vulvse i Džoa Garnera za Ipsvič

Navijači Vulverhemptona u dresovioma Rubena NevesaKatastrofalan dan za goste, samo jedna ekipa u subotnjim mečevima prvog kola Čempionšipa uzela je tri boda na strani, jedna da izbori remi, a čak šest je pretrpelo poraze, što znači da su domaćini mogli da nakrive kapu i tako produže niz započet sinoćnjim rezultatima Notingem Foresta (minimalac protiv Milvola) i Sanderlenda (1:1 sa Derbijem).

Ovog popodneva najbolje je prošao Bristol Siti, na svom stadionu „Ešton Gejt“ bio je više nego ubedljiv, jer je za pola sata isprašio Barnsli - 3:1. Blistao je napadač Bobi Rid, strelac dva i asistent za jedan gol. Interesantno, ovo su Ridu bili prvi pogoci posle 24. septembra prošle godine, kad je pogodio na gostovanju Fulamu.

Izabrane vesti

Baš je Fulam jedan od tragičara premijere. Na svom „Krejven Kotidžu“ ekipa našeg Slaviše Jokanovića imala je pobedu u džepu do dva minuta pre kraja, ali je ostala bez dva boda u sudaru sa nepredvidivim Noričem (1:1). Škotski štoper Rasel Martin doveo je domaćina u vođstvo autogolom u 25. minutu, Kanarinci su i pre i posle toga bili opasniji rival, dugo nisu mogli do izjednačenja zahvaljujući odbranama golmana Davida Batona, možda su pred kraj zakinuti za jedanaestrac (rukom igrao Denis Odoi), ali su u 88. minutu proradili rezervisti nemačkog stratega Danijela Farkea. Iskusni Irac Vesli Hulahan sjajno je prebacio odbranu Fulama, loptu je sačekao Portugalac Nelson Oliveira i postigao gol vredan remija.

Čast gostiju ovog popodneva u Čempionšipu odbranio je Kenet Zohore, pogodivši tri minuta pre kraja za slavlje Kardifa u Bartonu. Novajlija iz Glazgov Rendžersa Džo Garner sjajno je debitovao za Ipsvič, posle pet minuta igre u drugom poluvremenu pogodio je za slavlje sastava Mika Mekartija nad Birmingemom, dok je povratnik u ovaj rang, Šefild junajted savladao Brentford zahvaljujući Biliju Šarpu.

Brazilac Leo Bonati režirao je pobedu Vilverhemptona nad dojučerašnjim premijerligašem Midlzbroom. Za Vukove je debitovao najskuplji igrač u istoriji Čempionšipa, Ruben Neves, plaćen Portu 18.000.000 evra.

ENGLESKA 2 - 1. KOLO

Petak:

Notingem Forest - Milvol 1:0 (1:0)
/Mekej 41/

Sanderlend - Derbi 1:1 (1:0)
/Graban 42. penal - Džonson 11/

Subota:

Barton - Kardif 0:1 (0:0)
/Zohore 87/

Bristol Siti - Barnsli 3:1 (3:0)
/Rid 16, 30, Didiju 25 - Hedžes 90+3/

Fulam - Norič 1:1 (1:0)
/Rasel 25 ag - Oliveira 88/

Ipsvič - Birmingem 1:0 (0:0)
/Garner 50/

KPR - Reding 2:0 (1:0)
/Vašington 22, 59 pen/

Preston - Šefild Venzdej 1:0 (0:0)
/Džonson 79 pen/

Šefild Junajted - Brentford 1:0 (1:0)
/Šarp 39/

Vulverhempton - Midlzbro 1:0 (1:0)
/Bonati 33/

18.30 Aston Vila - Hal

Nedelja:

17.30 Bolton - Lids

Tabela:

(FOTO: Action images)


tagovi

Slaviša JokanovićŠefild junajtedRuben NevesNorič SitiFulamEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara