"Votford"
"Votford"

Klark izbacio Žigića i doživeo katastrofu, Kardif i Palas sigurni

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.02.13. | 18:36

Votford ponizio Birmingem na Sent Endrjuzu (4:0) i napravio veliki korak ka drugoj poziciji

Votford

Bez Nikole Žigića u timu Birmingem je doživeo katastrofu. Votford je, zahvaljujući odličnom igrom tokom čitavog meča, neočekivano lako savladao Birmingem na Sent Enrjuzu rezultatom 4:0 (2:0). Nesuglasice u taboru Birmingema, kada je menadžer Li Klark odstranio Nikolu Žigića iz tima, očigledno su se odrazile na čitavu ekipu. Votford je poveo u 38. minutu golom Troja Dineja koji se odlično snašao posle centaršuta Ikečija Anje i glavom matirao Džeka Batlanda. U 43. minutu Anja je odličnim udarcem duplirao vođstvo gostiju i najavio katastrofu Birmingema. Pokušali su domaći igrači da se vrate u meč početkom drugog poluvremena, ali je Dinej golom u 62. minutu raspršio sve snove Birmingema o pozitivnom rezultatu u ovom meču. Konačan rezultat postavio je Almen Abdi golom u 89. minutu i time zaokružio fenomenalnu partiju svog tima koji se sa ova tri boda probio do treće pozicije. Birmingem je pao za jedno mesto na tabeli i trenutno zauzimaju 17. poziciju sa 37 bodova.

Izabrane vesti

Lider nastavlja da melje! Zahvaljujući dvostrukom strelcu Frejzeru Kembelu Kardif je na svom terenu savladao Bristol rezultatom 2:1 (1:0). Kembelu su ovo debitantski golovi na domaćem terenu otkako je u januaru prešao iz Sanderlenda u Kardif. Domaći tim je od samog početka krenuo silovito ka golu Bristola. Imali su terensku inicijativu, napadali, ali nisu uspeli da zatresu mrežu golmana Toma Hitona koji je svojevremeno branio boje Kardifa. Ipak, na samom isteku poluvremena Kembel se dobro snašao u kaznenom prostoru i šutem iskosa sa leve strane matirao Hitona. Kardif je i u nastavku krenuo istim tempom i vrlo brzo su imali dva gola prednosti. Strelac je ponovo bio Kembel u 58. minutu meča. Nespretnom intervencijom defanzivca Kardifa Bena Nagenta u 93. minutu, koji je postigao autogol, gosti su uspeli da ublaže poraz, ali vremena za nešto više nije bilo. Kardif je ubedljivo prvi na tabeli Čempionšipa sa bodova dok se Bristol nalazi u nezavidnoj situaciji. Trenutno su pretposlednji sa samo 31 bodom.

Fudbaleri Kristal Palasa su bez većih problema savladali Midlsbro rezultatom 4:1 (1:0), u derbiju 32. kola Čempionšipa. Remijem protiv Boltona (1:1), Notingem Forest je uspeo da prekine niz od tri vezana poraza u šampionatu. Iako su vodili sa 1:0 i imali igrača više Šumari su osvojili samo bod na svom terenu. 

ČEMPIONŠIP – 32. KOLO:

Kardif – Bristol 2:1 (1:0)
/Kembel 45+1, 58 – Nagent 90+3 ag/

Birmingem – Votford 0:4 (0:2)
/Dinej 38, 62, Anja 43, Abdi 89/

Kristal Palas – Midlsbro 4:1 (1:0)
/Marej 9, 57, Ramedž 48, Filips 85 – Harun 80/

Derbi – Vulverhempton 0:0

Hal – Čarlton 1:0 (1:0)
/Gedo 33 /

Ipsvič – Blekpul 1:0 (0:0)
/Čopra 50/

Notingem Forest – Bolton 1:1 (0:0)
/Rid 59 – Dejvis 77/

Barnli – Hadersfild (odloženo)


tagovi

BirmingemČempionšipEngleskaEvropaHal sitiKardif SitiKristal PalasNikole Žigićvotfordvulverhempton logo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara