"Sačuvao bod: Kris Martin"
"Sačuvao bod: Kris Martin"

ČEMPIONŠIP: Lider oteo bod Ovnovima, Midlzbro pucao ćorcima, Hal se mučio s fenjerašem

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.15. | 18:00

Derbi i Brajton podelili plen (2:2) u velikom derbiju 20. kola Čempionšipa

Sačuvao bod: Kris Martin

Okršaj ambicioznog Derbija i lidera Čempionšipa Brajtona doneo je zanimljiv meč na Prajd Parku i podelu bodova posle velike borbe - 2:2 (1:1). Tipičnu englesku utakmicu sa puno trčanja i duela priredili su igrači oba tima, a sjajni gosti nisu uspeli da slave iako su čak dva puta vodili.

Izabrane vesti

Džejms Vilson, talentovani napadač Mančester Junajteda na pozajmici u Brajtonu, je u 22. minutu doveo Galebove u vođstvo, ali je pred odlazak na pauzu Bredli Džonson na pas Baterfilda poravnao na 1:1. Povučeni gosti, vrebali su šansu iz kontre, a nakon dobre akcije Holanđanin Rijn van La Para je u 75. minutu ponovo doveo Brajton do prednosti. Ipak, bod domaćinu sačuvao je Kris Martin sa bele tačke u 88. minutu. 

Još jedan derbi današnjeg dana bio je okršaj u Midlzbrou, gde je Birmingem uspeo da odoli pred naletima favorizovanog tima Aitora Karanke remizira 0:0 i osvoji važan bod u borbi za plej-of. Meč na Riversajdu nije obilovao uzbuđenjima, kao onaj u derbiju,  aobeležilo ga je i isključenje napadača domaćih Dejvida Nadženta u nadoknadi vremena.

Hal je ispunio očekivanja i zabeležio pobedu nad lošim Boltonom (1:0), ali je malo razočarao jer je samo tamnoputi Čuba Akpom postigao pogodak za ekipu Stiva Brusa u okršaju sa fenjerašem Čempionšipa. Togrovi su se ovom pobedom izjednačili sa Derbijem na poziciji broj tri (oba tima imaju po 38 bodova), a ispred njih su lider Brajton (42) i drugoplasirani Midlsbro (40).

Sjajan je bio i okršaj za plej-of između Kardifa i Šefild Venzdeja u kojem smo videli veliki preokret u nastavku 2:2 (2:0). Domaćin je vodio golovima Nuna i Pilkingotna na poluvremenu, ali su u nastavku Forestijeri i Banan obezbedili bod Sovama. 

Gužva je i na začelju kada je reč o borbi za opstanak, a najbolji posao danas odradio je Bristol Siti koji je u direktnom duelu pobedio kao gost Hadersfild sa 2:1. Čarlton i Lids, timovi iz donjeg doma igrali su bez golova, dok je Preston pogotkom Garnera sa penala u 52. minutu srušio Reding sa 1:0.

Fulam je nastavio da se bruka na svom terenu, a ovog popodneva dozvolio je Brentfordu da odnese bod kući. Vodili su domaćini, ali je O'Konel u 71. minutu postavio konačnih 2:2. 

ČEMPIONŠIP – 20. kolo

Petak:

Blekburn – Roteram 1:0 (1:0)
/Hajam 31. autogol/

Vulverhempton – Notingem Forest 1:1 (1:0)
/Ibenks-Landel 15 – Blekstok 80/

Subota:

MK Dons – Ipsvič 0:1 (0:1)
/Pitmen 10/

Kardif Siti – Šefild Vensdej 2:2 (2:0)
/Nun 21, penal, Pilkington 34 – Forestijeri 61, Banan 76/

Čarlton – Lids Junajted 0:0

Derbi – Brajton 2:2 (1:1)
/Džonson 41, Martin 88. penal – Vilson 22, Van La Para 75/

Fulam – Brentford 2:2 (1:1)
/Tarkovski 40. autogol. Dembele 64 – Džadž 18. penal, O'Konel 71/ 

Hadersfild – Bristol Siti 1:2 (0:2)
/Bun 84 - Kođi 7, Flint 29/

Hal Siti – Bolton 1:0 (1:0)
/Akpom 19/

Midlzbro – Birmingem Siti 0:0

Preston – Reding 1:0 (0:0)
/Garner 52. penal/

KPR – Barnli 0:0

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Kris MartinHal sitiEngleskaDžejms VilsonDerbi kauntiČuba AkpomČempionšipBredli DžonsonBrajtonBirmingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara