""
""

Čin treći, rival još veći: Može li Zvezda protiv partizanovaca iz Atine?

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.01.16. | 09:33

Srpskom šampionu preko potreban skalp Panatinaikosa (20.15, Sportklub 1) kako bi konačno prelomio sezonu i dobio ogroman psihološki impuls pred ono što ga tek očekuje

Treći meč i treća šansa da se u potpunosti anulira propušteno iz prva dva kola, ako se okršaji sa dva turska velikana uopšte mogu smatrati propuštenom prilikom. Ipak, sada je pred Crvenom zvezdom istinski velikan evropske košarke, koji možda nema tako zvučan tim kao Fenerbahče, ali poseduje duh večitog pobednika, kojim se može pohvaliti svega nekoliko klubova na Starom kontinetnu. Ali ako žele da ostave nešto veći trag u TOP 16 fazi, izabranici Dejana Raodonjića počevši od meča u OAKA areni (20.15, Sportklub 1) moraju da krenu u poteru za bodovima, jer će, kako takmičenje bude odmicalo, vremena za tako nešto biti sve manje.

Srpski šampion je ove sezone pokazao sva svoja lica, često je išao od sjaja do očaja i nazad, ali je u nekoliko navrata pokazao da ima čime da se predstavi evropskoj košarci. Tim koji je pretrpeo brojne igračke promene još uvek ima dosta oscilacija u igri, pa mu je preko potreban jedan ovako veliki skalp kako bi konačno prelomio sezonu i dobio ogroman psihološki impuls pred ono što ga tek očekuje.

Izabrane vesti

POGLEDAJTE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Sa druge strane, Panatinaikos je u poslednja dva meseca došao do kontinuteta i podigao kvalitet igre, o čemu svedoči i činjenica da su izabranici Aleksandra Đorđevića u poslednjih 14 mečeva u svim takmičenja poraženi samo jednom i to od Fenerbahčea na startu TOP 16 faze. Ekipa srpskog selektora je dugo tražila sebe u elitnom takmičenju, ali se čini da je i tu postala svesna svog kvaliteta i činjenice da može da se upusti u borbu za plasman u četvrtfinale.
„Panatinaikos je tim sa mnogo iskustva i poseduje igrače koji su osvajali trofej Evrolige. Đorđević je dobro upoznat sa kvalitetom naših igrača, očekuje nas vrlo težak meč i atmosfera sa kojom smo dobro upoznati“, rekao je Dejan Radonjić u uvertiri meča.

Grčki velikan kao i svake godine ima dosta igrača koji su svojevremeno nosili dres Partizana, publika će tradicionalno biti negativno nastrojena prema timu koji ima bratske odnose sa Olimpijakosom, ali to je uostalom i ono što Grke očekuje kada dođu spsku prestonicu.

KLADITE SE NA OVAJ MEČ U TROSTRUKOM SUPERPARU

Aleksandar Đorđević je prošle sezone gotovo svaki meč crveno-belih ispratio uživo u Beogradskoj areni i Pioniru, pa je u potpunosti upoznat sa kvalitetom srpskog tima, ali i sistemom igre koji forsira Dejan Radonjić. Samim tim ima i veliki respekt prema ekipi koja je ove sezone srušila ekipe kao što su Himki i Real Madrid.
„Pred nama je izuzetno dobar tim i moramo da budemo na visini zadatka i u napadu i u odbrani. Naš rival poseduje kvalitet, mi ih respektujemo kao i svakog našeg rivala. Ipak, verujem u svoje igrače i uveren sam da su spremni za brobu. Takođe, mislim da će tu biti i naši navijači da nas podrže“, rekao je Đorđević.

Zvezda u ovom meču neće moći da računa samo na Marka Tejića, ali će svi ostali biti na raspolaganju Dejanu Radonjiću. Kinzi i Micić su prošli početni proces uklapanja i biće od sve većeg značaja za kolektiv, ali će i u ovom meču mnogo toga pre svega zavisiti od nosioca igre crveno-belih. Ako Jović, Cirbes i Miler budu na visokom nivou, a ostatak ekipe ispuni očekivanja, u Atini će biti sve moguće, jer protiv igrača kao što su Kalates, Dijamantidis, Gist, Pavlović, Raduljica i ostali asovi atinskog velikana, loš dan prosto nije dozvoljen.

(FOTO: MN press, Starsport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici

Piše: Nenad Jovanović


tagovi

SrbijaSaša PavlovićPanatinaikosEvropaEvroligaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara