Čolo slaže ciglu po ciglu, Atletiko završava i drugo pojačanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.04.18. | 16:35

Levi bek na korak od dresa Jorgandžija

Ateltiko Madrid je još zimus za 20.000.000 evra dogovorio transfer Viljarealovog plejmejkera Rodrija koji će doći na kraju sezone i postepeno zameniti veterana Gabija. A sada je i drugo pojačanje na pragu madridskih Rohiblankosa.

Španski mediji javljaju da je Seltin levi bek Džoni Kastro na korak od transfera u Atletiko. Momak ima 24 godine i već petu sezonu je nezamenjiv u odbrani tima iz Viga. Ukupno je šest sezona član prvog tima Selte u kojoj je ponikao i jedan je od najstandardnijih igrača. Bivši je član mlade reprezentacije Španije i jedan od najpouzdanijih domaćih defanzivaca u ligi. Najbolje se snalazi kao levi bek, ali je univerzalan defanzivac koji bez problema može da pokrije obe štoperske pozicije i mesto desnog beka jer se podjednako dobro služi sa obe noge. Prethodnih godina je bio na meti Lestera, Sevilje, Valensije, Rome, Napolija, Vest Hema, Štutgarta, Njukasla... Dakle, vrlo tražen igrač.

Izabrane vesti

Selta je nekako odolevala ponudama do sada, Kastro je verno služio matičnom klubu, ali sada je kucnuo čas da se oproba u nekoj većoj sredini. Atletiko se čini kao idealan sledeći korak. Ugovor mu ističe u leto 2019. i ovo je poslednja prilika da Selta zaradi na njemu. Otkupna klauzula iznosi 18.000.000 evra što neće biti nikakav problem za Atletiko.

Pregovori su već u odmakloj fazi, igrač je raspoložen za selidbu na Metrpolitano i sve bi uskoro trebalo da bude završeno. Atletiku je neophodno pojačanje na toj poziciji s obzirom da će starter Filipe Luis dugo odsustvovati zbog loma noge. Simeone nema klasičnu alternativu za Brazilca i na tu poziciju trenutno gura Lukasa Ernandeza koji se bolje snalazi kao štoper i Šimeta Vrsaljka koji je desni bek. Dolaskom Kastra bi se rešilo pitanje levog beka dok se ne oporavi Filipe Luis, a onda bi Simeone imao dvojicu kvalitetnih igrača za jednu poziciju.  

Posle Kastra, sledeće pojačanje na kojem će Atletiko raditi je Vilajrealov vezista Samu Kastiljeho.

(FOTO: Action images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Džoni Kastro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara