""
""

Rimac: CSKA je favorit, crveno-beli nemaju šta da izgube

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.16. | 15:33

Nekadašnji trener Cibone govorio o završnici Evrolige...

Za Slavena Rimca slobodno se može napisati da potiče iz najkošarkaškije hrvatske porodice. Majka Ružica je bila kapiten ženske reprezentacije za koju je igrala trinaest godina. Otac Matan košarkaški trener, vodio je Lokomotivu, a brat Davor se okitio NCAA titulom. 

Izabrane vesti

Slavena smo pronašli u Beogradu na košarkaškom usavršavanju i rado je za Mozzart Sport odgovorio na nekoliko pitanja. Normalno, prvo smo krenuli od Top 8 faze Evrolige.

Šta mislite o paru Fenerbahče - Real Madrid?
"O, pa to je vrlo teško prognozirati, trenersko iskustvo i znanje je na strani Fenera, sa druge strane tu je povreda Veselog… Real, iz jedne loše serije može da krene uzlaznom linijom u pozitivnom pravcu, poseduje kvalitet. Ipak, dajem malu prednost Fenerbahčeu, posebno iz navijačkih razloga, zbog Srba koji su u njemu", kaže za naš portal Rimac.

Sledeći par čine Laboral i Panatinaikos?
"Laboral je dobro startovao, onda su usledile povrede i pad u formi. Pao ima drugačiju situaciju, doveli su pojačanja, idu uzlaznom linijom i nije isključeno da se vide na Fajnal foru".

Da li i ovde razmišljate malo navijački?
"Ne, ne, naprotiv u Laboralu imam više prijatelja i bivših saigrača, ali prednost dajem Grcima".

U Srbiji sve zanima šta Crvena zvezda može da uradi protiv CSKA?
"Zvezda nema šta da izgubi, pokazala je da zna da odigra i na gostovanjima, čvrsto, muški. Već su napravili rezultat, ali prednost je na strani Rusa. CSKA je favorit".

Neki Lokomotivu vide na završnom turniru, ali moraju da preskoče Barselonu?
"Lokomotiva je igrala na visokom nivou, ali je sve pitanje iskustva. Takođe, psihološkog pritiska u datom momentu. Po mom mišljenju jako otvoren par. Možda mala prednost za Lokomotivu, dugačko je putovanje".

A koga vidite na pobedničkom postolju?
"Realno, CSKA ili Fenerbahče, voleo bih Fener, mada stoji problem sa Veselim, ali imaju to potrebno iskustvo i smanjen pritisak".

Nas očekuje još jedno finale ABA lige, može li Mega da iznenadi Zvezdu?
"Mega je malo oslabljena povredama, ali biće motivisana, uzeli su i srpski kup, imaju uspešnu sezonu… Zvezda je po svemu favorit, ali ne bih otpisao ni Megu".

Šta trenutno radi Slaven Rimac?
"Pa posle Cibone sam se okrenuo učenju i završio trenersku školu, dakle edukacija i usavršavanje. Zato sam u Beogradu jer je srpska prestonica, da se neki ne uvrede, košarkaška Meka. Cenim i poštujem sve ovdašnje igračke i trenerske veličine, imam veliku ljubav prema košarci i trudim se da stalno napredujem. Zato sam ovde".

Da li ima konkretnih ponuda?
"U sportu je tako da mesecima nema ništa, pa za pet dana bude brdo poziva. Biće nešto", zaključio je javljanje za Mozzart Sport Rimac.

Piše: Đurđe Mečanin
(Djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Slaven RimacEvroligaCSKA MoskvaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara