"Fil Bardsli proslavlja gol"
"Fil Bardsli proslavlja gol"

Crne mačke prešle put nesrećnom Mojesu: Junajted ispad, Sanderlend u finalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.14. | 23:30

Posle 120 minuta rezultat je bio 2:1, što je meč odvelo u penal završnicu... A u istoj su zablistali golmani oba tima, s tim što je čuvar mreže Sanderlenda imao više razloga za slavlje!

Fil Bardsli proslavlja golLudo, ludo, ludo! Gotovo 120 minuta revanš meča polufinala Liga kupa igrači Mančester junajteda i Sanderlenda igrali su prilično miran fudbal, a onda se samo u 60 sekundi razbuktala takva vatra da je pitanje pobednika moralo da bude odlučeno posle udaraca sa bele tačke! 

Prvo je Fil Bardsli, dete Junajteda, u 119. minutu postigao pogodak za prolaz Sanderlenda u finale Liga kupa, da bi već u sledećem napadu Meksikanac Čičarito Ernandez razočarao Crne mačke i obradovao svog menadžera i navijače. 

Izabrane vesti

A u penal završnici zablistali su golmani dva tima, s tim što je Vito Manone, koji je dva penala odbranio (Januzaju i Rafaelu), uz promašaje Džounsa i Velbeka, na kraju imao mnogo više razloga za slavlje! Jer je svoj tim odveo u finale, gde će se Sanderlend sastati sa Mančester Sitijem. Podsetimo, Mančester junajted je nedavno pokrenuo inicijativu da Manone dođe među Đavole, kao rezervni golman...

Jedini gol u regularnih 90 minuta viđen je u finišu prvog poluvremena, tačnije u 37. minutu. Posle kornera sa leve strane Velbek je polu-volej udarcem loptu usmerio ka golu protivnika, odbrana Sanderlenda je potpuno ispala iz igre, a Evansu nije bilo teško da glavom zatrese mrežu, dovede Junajted u prednost i izjednači ukupni rezultat na 2:2. 

Napadi su se ređali na obe strane, s tim što su Đavoli imali izglednije prilike da postignu i pobedonosni pogodak... Gol vredan finala!

Najbolju priliku propustili su Januzaj i Ćićarito u 111. i 112. minutu, činilo se da će meč biti odlučen preko penala, a onda...

Prvo je Fil Bardsli, dete Mančester junajteda iskoristio poklon Davida De Hee, koji je šut defanzivca Sanderlenda izvan šesnaesterca pogrešno procenio, a loptu usmerio u gol za ogromno slavlje Crnih mačaka u 119. minutu...

Međutim, to nije bio kraj. Već u narednom napadu stigao je i odgovor, koji je meč odveo u penal završnicu. Odličnu akciju odigrao je domaćin, Januzaj je loptu sa leve strane poslao u srce kaznenog prostora, a na pravom mestu u pravom trenutku našao se talija Ernandez, koji je udarcem levom nogom smestio loptu pod prečku za rezultat 2:1...

Ukupno je bilo 3:3, a s obzirom da se u polufinalu ne računa gol u gostima, pitanje pobednika odlučeno je sa kreča. 

Prvo je Gardner promašio celi gol, da bi isto to učinio i Velbek za kraj prve serije. Potom je De Hea odbranio šut Stivena Flečera, a led je probio njegov prezimenjak Daren za 1:0 u korist Junajteda. Izjednačenje je doneo Alonso početkom treće serije, da bi Manone odbranio udarac Januzaja.

U četvrtoj seriji Ki je bio siguran za potpuni preokret, a onda je Fil Džouns promašio ceo gol, što je dalo priliku Adamu Džonsonu da postane heroj i odvede Sanderlend u finale. Ipak, bivši fudbaler Mančester Sitija to nije učinio, pošto je španski reprezentativac pročitao njegovu nameru, a isto je to uradio i Manone kod penala koji je izveo Rafael, čime su Crne mačke otišle u finale!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vito ManoneSanderlendDžoni EvansDavid De HeaĆićarito Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara