""
""

Crnogorski golman prešao iz Grblja u Barselonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.17. | 13:36

Velika šansa za Lazara Carevića koga zovu „crnogorski Donaruma“

Iz Crne Gore u Barselonu! Moguće je. San je u javu pretvorio Lazar Carević, doskorašnji golman Grblja potpisavši jutros ugovor sa katalonskim gigantom!

Naravno, Carević neće odmah u prvi tim, planirano je da stiče iskustvo u Žuvenil A ekipi, u kojoj igraju talenti do 19 godina. Mladi reprezentativac Crne Gore u martu je postao punuletan i ukoliko se pokaže možda u dogledno vreme dobije šansu među zevzdama na stadionu „Nou Kamp“.
Naravno da sam  uzbuđen, ne potpisuje se ugovor sa ekipom kao što je Barselona svaki dan. Svestan sam da je ovo tek početak, predamnom je mnogo rada, želje i dokazivanja. Nadam se da ću opravdati poverenje svih onih koji su verovali u mene. Zahvalan sam Grblju na svemu što mi je pružio“, rekao je Lazar Carević koji će u sredu da se oprosti od kluba koji ga je lansirao u robitu na finalu Kupa Crne Gore protiv Sutjeske.

Izabrane vesti

Inače, zbog mladosti i konstitucije (visok 195 centimetara) Carevića zovu „crnogorski Donaruma“, poredeći ga sa golmanom Milana. Ugledni Tutosport ga je u poslednjem izboru za „Zlatnog dečka“ svetskog fudbala stavio na listu od 60 kandidata. Jedinog iz Crne Gore. A da je reč o velikom talentu svedoči poziv Bajerna od pre godinu i po dana, da dođe na probu. Na tome je insistirao Pep Gvardiola, Lazar je proveo nekoliko dana u kampu Bavaraca, radio pod nadzorom Tonija Topalovića, trenera golmana, ali se zatim vratio u Grbalj da stiče iskustvo.

Ove sezone branio je 30 utakmica u prvenstvu Crne Gore i na čak 15 sačuvao mrežu netaknutom. Ponovo ga je želeo Bajern, pominjao se i Ajaks, a dobila ga je - Barsa.

(FOTO: Instagram/Lazar Carević)


tagovi

EvropaGrbaljLazar Carevićmeđunarodni fudbalPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara