""
""

Crvena zvezda prvi put posle 79 utakmica pretrpela dva vezana poraza u Jadranskoj ligi...

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.10.15. | 08:00

Za to vreme crveno-beli ostvarili su 67 pobeda i tek 12 poraza...

Poraz košarkaša Crvene zvezde od ljubljanske Olimpije u dvorani Pionir ostao je u senci teške povrede kapitena Luke Mitrovića. Ipak, kada su se emocije posle velikog šoka i opšte zabrinutosti za zdravstveno stanje mladog Zvezdinog kapitena primirile, prošlogodišnji suvereni vladar Jadrana i Srbije morao je potpiše novu kapitulaciju, drugu zaredom.

Izabrane vesti

Prvi put posle bezmalo tri godine crveno-beli doživeli su poraz na svom terenu u Jadranskoj ligi. Od 19. oktobra 2012. godine i poraza od Igokee (75:76), u momentu kada je na klupi Zvezde sedeo Vlada Vukoičić, pa do nedelje uveče, klub sa Malog Kalemegdana imao je seriju od 40 vezanih ligaških trijumfa na svom terenu. Čak 38 u Pioniru, a dva u Železniku, a niz je trajao ukupno 1094 dana.

A kako je poraz od Zmajčeka bio drugi u nizu, odlučili smo da prelistamo almanahe regionalnog takmičenja i proverimo kada se poslednji put dogodilo da je ekipa Dejana Radonjića imala dva vezana neuspeha.

Interesantno, takav negativan trend ostvaren je u istom trenutku kada i poslednji poraz kod kuće - protiv Igokee, pre gotovo tri godine. Utakmicu ranije Zvezdi je meru uzela i Cedevita u Zagrebu, u derbiju četvrtog kola, kada je rezultat bio 68:66 u korist hrvatskog kluba.

Od tada, pa do spoticanja protiv Olimpije Crvena zvezda je prošla neverovatan niz od čak 79 ligaških utakmica u Jadranskoj ligi, posle kojih su poslednje dve bile sa po jednim osvojenim bodom na kraju. Crveno-beli su u toj zapanjujućoj seriji ostvarili 67 pobeda i tek 12 poraza (17-4 u sezoni 2012/13, 22-4 u sezoni 2013/14, 24-2 u sezoni 2014/15, 4-2 u sezoni 2015/16).

Za kraj treba napomenuti da je Crvena zvezda u regionalnim okvirima pretrpela još dva poraza, ali u doigravanju - u polufinalu Fajnal fora u Kombank Areni 2014. godine od kasnijeg šampiona Cibone i prošlosezonskom polufinalu plej-ofa od Partizana. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vlada VukoičićSrbijaOlimpijaJadranska ligaIgokeaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara