""
""

Čudo na Mestalji, pobedila je i Nevilova Valensija! Festival golova na Rijazoru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.02.16. | 23:53

Teško da će ova pobeda da popravi sveukupno očajan utisak koji je bivši defanzivac Mančester Junajteda ostavio u Valensiji, ali prestavlja mali korak napred ka sredini tabele Primere, Deportivu i Betisu po bod (2:2)

Patnje navijača Valensije za nijansu su slabije od subote uveče. Slepi Miševi savladali su na svom terenu protiv Espanjola u utakmici 24. kola Primere, a trener Geri Nevil upisao je prvu prvenstvenu pobedu otkako je u decembru prošle godine stigao na Mestalju.

Izabrane vesti

Teško da će ova pobeda da popravi sveukupno očajan utisak koji je bivši defanzivac Mančester Junajteda ostavio u Valensiji, ali prestavlja mali korak napred ka sredini tabele Primere.

Domaća ekipa je do trijumfa došla posle preokreta za koji im je bilo potrebno samo pet minuta u završnici utakmice.

Junak navijača Valensije bio je Dmitrij Čerišev koji je zimus došao u klubu, a pobedonosni gol u 76. minutu bio mu je prvi u dresu Slepih miševa.

Pet minuta pre toga, Valensija je izjednačila uz dosta sreće, posle šuta Alvara Negreda koji je zakačio jednog od defanzivaca gostiju.

Espanjol će imati za čime da žali, pošto je od 52. minuta vodio golom Oskara Duartea koji se najbolje snašao u gužvi kod prekida.

Ekipi iz Barselone ovo je bio treći uzastopni poraz, a prethodno je primio pet golova od Sosijedada i šest od madridskog Reala.



U poslednjoj utakmici subotnjeg programa Primere, nije bilo pobednika. Na Rijazoru je Betis uspeo da nadoknadi gol zaostatka nad Deportivom, zatim da povede, ali ne i da zadrži. Tim iz La Korunje je pogotkom Marokanca Fažra početkom drugog poluvremena osvojio bod u utakmici koja će se, između ostalog, pamtiti po kreacijama Lukasa Pereza.

Najbolji strelac Deportiva, sa 14 golova, večeras nije pogodio mrežu (u 76. minutu poništen mu gol zbog ofsajda), ali je namestio dva gola za svoj tim i tako izrastao u centralnu figuru meča, kojim je domaćin zabeležio peti uzastopni remi u prvenstvu i ostao u sredini tabele, dok su gostii iz Sevilje kljucnuli vredan bod u projektovanoj borbi za opstanak.


Primera, 24. kolo:

Petak:
Sporting Hihon – Rajo Valjekano 2:2 (2:1)
/Herero 5, Halilović 45+1 – Miku 39, Hozabed 58/

Subota:
Real Madrid – Atletik Bilbao 4:2 (3:1)
/Ronaldo 3, 86, Rodrigez 37, Kros 45 - Eraso 10, Elustondo 90/

Viljareal – Malaga 1:0 (1:0)
/Soldado 18/

Valensija – Espanjol 2:1 (0:1)
/Negredo 71, Čerišev 76 – Duarte 53/

Deportivo La Korunja 2:2 (1:2)
/Bergantinos 15, Fažr 51 - Musonda 20, Vargas 37/

Nedelja:

12.00: Real Sosijedad – Granada
16.00: Sevilja – Las Palmas
18.15: Eibar – Levante
18.15: Hetafe – Atletiko Madrid
20.30: Barselona – Selta Vigo

(FOTO: Action Images)


tagovi

ValensijaŠpanijaPrimeraEvropaEspanjolDenis ČeriševAlvaro Negredo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara