"Zagrljaj Lešnjaka i Pavlovića"
"Zagrljaj Lešnjaka i Pavlovića"

Čuka na tri boda do Evrope: Prva meč lopta na krovu tržnog centra

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.16. | 13:13

"Posle Zvezde i Partizana traže se još dva tima za Evropu i verujem da će jedan od tih timova sigurno biti Čukarički. Ne bih se obazirao previše na kalkulacije, sve je u našim rukama", rekao je Milan Lešnjak

Zagrljaj Lešnjaka i Pavlovića

Partizan je osvojio Kup Srbije i tako definitivno overio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a preostala dva učesnika u ovom takmičenju dobićemo u poslednja dva kola Superlige. Za njih konkurišu tri kluba Čukarički, Vojvodina i Radnički iz Niša, ali su Brđani najbliži prolasku kroz cilj.

Izabrane vesti

Ekipi Milana Lešnjaka neophodan je jedadn trijumf u poslednje dve runde pa da i zvanično obezbedi izlazak na evroscenu. Prvu meč loptu predstavljaće gostovanje Voždovcu u subootu od 19 časova.
"Verujem u svoje momke i nadam se najboljem. Imamo još dve meč lopte do kraja prvenstva. Posle Voždovca igramo sa Surdulicom kod kuće. Siguran sam da ćemo iz te dve utakmice osvojiti tri boda i obezbediti plasman u Evropu. Posle Zvezde i Partizana traže se još dva tima za Evropu i verujem da će jedan od tih timova sigurno biti Čukarički. Ne bih se obazirao previše na kalkulacije, sve je u našim rukama", rekao je Milan Lešnjak.

Nakon niza od sedam pobeda, tokom kojeg su pali i Zvezda i Partizan, usledio je pad u formi Brđana.
"Za Čukarički je taj niz od sedam pobeda zaista bio istorijski uz pobede protiv Zvezde i Partizana u gostima. Nadam se da ćemo već sutra prekinuti ovu negativnu seriju. Što se tiče poslednje utakmice, golove smo primali kao deca, iz naših grešaka i to je Radnički umeo da kazni. Moramo u ovom momentu da razmišljamo samo o Voždovcu. Očekujem tvrdu utakmicu, kao što su bile i prethodne i iskreno nadam se pobedi", rekao je Dragoljub Srnić.

Na ruku Čukaričkom ide očajna forma Zmajeva, koji su potpuno podbacili u plej-ofu.
"Ne očekujem da će Voždovac biti opušten. Realno svi su oni profesionalci i svi žive od fudbala. Ne možemo da razmišljamo na taj način. Šta mogu da dobiju, šta mogu da izgube... Mi gledamo sebe, a mi kao klub možemo mnogo više da dobijemo ili više da izgubimo. Motivacije sa naše strane neće nedostajati. Utakmica će biti sigurno takmičarska i tvrda", dodao je Lešnjak.

Partizan je pad u formi Lešnjakovog tima iskoristio da preuzme drugo mesto, ali na Banovom brdu ne odustaju od borbe za prestiž.
"Mislim da i dalje imamo šansi. Partizan je pre dva dana osvojio Kup i obično ta prva utakmica posle velikog uspeha bude malo teža. Čini mi se da je tako bilo i prošle godine kad je Partizan uzeo prvenstvo, a finale Kupa se igralo posle tri dana, gde je Čukarički savladao Partizan i uzeo Kup. Partizanu neće biti ni malo lako da dobije Radnički u Nišu. Radnički će umeti da se zatvori, čekaće svoju šansu. Partizan dobro igra, ima fantastičan niz rezultata, pa ipak ne verujem da će mu biti lako. Za nas bi bilo idealno i da Radnički pobedi, ali opet to su njihove stvari. Mi gledamo našu računicu i za nas je najbitnije da matematički izborimo Evropu", zaključio je Milan Lešnjak.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMilan LešnjakDragoljub SrnićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara