"Slavlje navijača Hanovera"
"Slavlje navijača Hanovera"

Cvajta: Ne vredi 0:1 i 1:2, Hanover sve stiže! Pobeda u derbiju kola i napad na Bundesligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.16. | 20:30

Drugi trijumf Grojtera u gostima, Kajzerslauter promašio penal protiv najgoreg tima lige

Slavlje navijača HanoveraDosta je Hajdenhajm bio pri vrhu tabele. Realno, nije mu tu mesto. Ima boljih, kvalitetniji i tradicijom eliti bližih timova. Jedan takav je Hanover, koji je iskoristio prednost domaćeg terena i u derbiju 15. kola Druge lige Nemačke posle dva preokreta osvojio tri boda, koja ga ostavljaju u trci za mestom koje vodi u Bundesligu - 3:2.

Mada je bio prinuđen da dvaput juri vođstvo rivala, Hanover je pred 28.500 gledalaca, zabeležio peti uzastopnu pobedu na HDI areni. Za ovu je morao najviše da se pomuči, ali i da zahvali Noahu Džoelu Zarenren-Bazeu. Dvadesetogodišnji krilni napadač, poreklom iz Nigerije, koji je letos prekomandovan iz drugog u seniorski tim, postigao je prvenac u društvu odraslih, tako što je 20 minuta pre kraja iskoristio dodavanje Turčina Kevina Karamana i spasao domaćina.

Izabrane vesti

Prethodno, u 36. minutu isti igrač je brutalnim startom povredio golmana Hajdenhajma Kevina Milera, ovom je stradao vrat, glava mu je bila oblivena krvlju, pa nije bilo šanse da nastavi meč. Njegovi saigrači su dvaput vodili, međutim, na kraju su pretrpeli treći vezani poraz na gostovanjima i potvrdili da, ipak, nemaju kvalitet za visoke domete.

Pre pogotka Zarenren-Bazeua, Hanover je kao i pre dva kola do dva izjednačenja stigao pogocima letošnjih novajlija, Martina Hanrika i Niklasa Filkruga. Ovom pobedom, domaćin je stigao na bod iza drugoplasiranog Štutgarta, a ima dva manje od lidera Ajntrahta iz Braunšvajga.

Zahvaljujući dvostrukom asistentu Serdžanu Sarareru, Grojter firt je zabeležio drugu vezanu pobedu i tek drugu u gostima ove sezone, protiv Karlsrueal, dok je Kajzerslautern propustio priliku da poveća bodovni saldo na terenu najgoreg tima Cvajte, Sankt Pualija, najviše zbog toga što Mađar Zoltan Štiber nije iskoristio penal u 32. minutu.

CVAJTA, 15. KOLO

Petak:

Hanover - Hajdenhajm 3:2 (1:1)
/Harnik 45+1, Filkrug 68, Zarenren-Baze 70 - Verhok 42, Anton 60 ag/

Sankt Pauli - Kajzerslautern 0:0

Karlsrue - Grojter firt 1:2 (0:2)
/Dijamantakos 80 pen - Narej 6, Boli 24/

Subota:

13.00 Nirnberg - Sandhauzen
13.00 Minhen 1860 - Dinamo Drezden

Nedelja:

13.30 Arminija - Bohum
13.30 Erzgebirge Aue - Štutgart
13.30 Vircburger - Fortuna Dizeldorf

Ponedeljak:

20.15 Union Berlin - Ajntraht Braunšvajg

(FOTO: Action images)


tagovi

Sankt PauliNemackaKarlsrueKajzerslauternHanoverHajdenhajmgrojter firtEvropaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara