"Mario Gece"
"Mario Gece"

Da imate 37 miliona evra, koga biste doveli umesto Gecea? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.13. | 17:57

Borusija otvorila konkurs za naslednika 20-godišnjeg momka kojeg su u Dortmundu do skora nazivali idolom, a sada izdajicom

 

Mario GecePre samo godinu i kusur dana Borusija ga je promovisala u najboljeg mladog fudbalera Evrope, a već danas traži naslednika za 20-godišnjeg Marija Gecea?!

Izabrane vesti

Za one koji su prespavali poslednja dva dana da podsetimo da je dobitnik priznanja "Zlatni dečko" za 2011. godinu je potpisao za Bajern što je izazvalo ogorčenje među pristalicama Milionera. Koliko su zaista besni videćemo večeras u polufinalu Lige šampiona sa Realom. Međutim, ovde nije reč o odnosima Borusije i Gecea, jer o tome više ne vredi pričati, već o tome šta dalje.

Gece nije otišao za džabe, pa je na račun Borusije leglo 37 miliona evra što je sasvim dovoljno za pronalaženje adekvatne zamene. Ali, greške ne sme da bude, pa se postavlja pitanje ko je pravi izbor?

Jer, nisu male kopačke koje treba popuniti. Borusija je poslednji trofej pre Geceove ere osvojila još 2002. godine. Već u debitantskoj sezoni mladi momak iz Memingema (interesantno je da su se Milioneri odrekli usluga njegovog dve godine starije rođenog brata Fabijana) odigrao je 34 utakmice i upisao 32 asistencije.

Sada ga treba odmeniti, pa nemački mediji nisu časili ni časa već su odmah sastavili listu potencijalnih pojačanja – sa sve ciframa!

Prva solucija je navodno Kevin De Brujn, 21-godišnji fudbaler Čelsija, koji je trenutno na pozajmici u Verderu. Cena je 10 miliona evra, ali tu je i interesovanje Bajera iz Leverkuzena koji se smatra favoritom u trci za njegovim potpisom.

Još jedna opcija je 20-godišnji Hjong-Min Son iz Južne Koreje, koji se savršeno uklapa u Borusijin sistem. On je već istakao da ne želi da sa Hamburgom produžiti ugovor koji mu ističe 2014. godine, pa nema sumnje da će ovog leta otići sa Imteh arene. Za ne manje od 13 miliona evra.

Igrač kojeg bi verovatno svi u Dortmundu najviše voleli da vide u crno-žutom dresu jeste Ajaksov Kristijan Eriksen, ali je problem što je 21-godišnji Danac na meti gotovo svih evropskih  velikana, a pritom nije nimalo jeftin – cirka 16 miliona.

Kada smo već kod brojki da kažemo i da bi najjeftinija kupovina bila u Frajburgu pod uslovom da se Milioneri opredeli za 19-godišnjeg Matijasa Gintera, koji košta svega pet miliona evra, a pritom mu je životni san da igra u ekipi Jirgena Klopa. Dodatan plus za Gintera je što može da igra i defazivnije, pa bi u slučaju očekivanog odlaska Felipe Santane iz Dortmunda mogao da bude koristan Milionerima.

Možda i najrealnija opcija je dolazak 22-godišnjeg Patrika Hermana iz Borusije Menhengladbaha, kojeg je Klop već hvalio kada je iz istog kluba dovodio Marka Rojsa. Činjenica da se dobro poznaje sa Rojsom samo je dodatan plus za ovog vrsnog tehničara.
"Neverovatno je brz, šutira sa obe noge, odličan je na lopti", rekao je tada šef struke Milionera.

I sve to za svega 7,5 miliona evra. Pravi posao?

Odlazak ofanzivnog veznog ne znači naravno da uprava Borusije neće pokušati da zaradu potroše na krpljenje rupa u nekim drugim delovima tima, pa se pominju i imena dvojice napadača.

Prvi je Mame Dijuf (25) čiji ugovor sa Hanoverom ističe 2014. godine, a već neko vreme je pod lupom Borusije. Odbio je da produži saradnju sa sadašnjim klubom, pa se procenjuje da mu je cena 10 miliona evra.

Druga varijanta koja se već neko vreme provlači po nemačkim novinama je 27-godišnji Edin Džeko, ali bismo se vrlo iznenadili kada bi klub iz Dortmunda ispisao ček na čak 27 miliona evra.

Dakle, šta savetujete Klopu? Imate li neki svoj predlog?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEdin DžekoEvropaHjong-Min SonKevin de BrujnKristijan EriksenMame Biram DijufMatijas GinterNemackaPatrik Herman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara