"Roman Abramovič"
"Roman Abramovič"

Da li je moguće: Presušila slavina na Stamfordu?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.01.14. | 14:07

Ugledni Tajms piše da je Čelsi prošlu sezonu sa 50 miliona u minusu, pa će, prema Uefinim pravilima o finansijskom fer-pleju, morati čak i da prodaje igrače?

Roman AbramovičZnalo se od početka da će Uefino pravilo o finansijskom fer-pleju najviše pogoditi one koji su poslednjih godina nemilice trošili stotine miliona prebogatih vlasnika, a sudeći prema napisima uglednog britanskog Tajmsa došlo je vreme da se najcrnja predviđanja obistine. I udare po Čelsiju za početak.

Tajms, naime, piše da je Čelsi u periodu od godinu dana zaključno sa junom 2013. zabeležio minus od 49,4 miliona funti (skoro 60 miliona evra) što će imati presudan uticaj na poslovanje u 2014.

Izabrane vesti

Kako navodi Tajms: "to znači da Žoze Murinjo neće dobiti značajna sredstva za pojačanja u januarskom prelaznom, pa čak i da će morati da prodaje igrače kako bi na leto mogao da kupuje".

Spekuliše se da bi na izlaznim vratima prvi mogli da se nađu Huan Mata i David Luiz, jer su obojica pali u drugi plan kod Murinja, a pritom bi Plavci na njihovim transferima zaradili popriličnu sumu novca.

Takođe, oskudica na Stamfordu (kako to neverovatno zvuči) mogla bi da se i te kako odrazi na statuse Džona Terija, Frenka Lamparda i Ešlija Kola, koji na kraju sezone postaju slobodni igrači, a novi ugovori im još nisu ponuđeni, iako Murinjo navodno insistira da sva trojica ostanu u Londonu.

Međutim, prva lasta je već sletela na Stamford, ali ona nije baš skupa. Ćelsi je, naime, poptisao ugovor na četiri i po sezone sa 18-godišnjim vezistom iz Burkine Faso Bertrandom Traoreom.
"Ofanzivni sam vezista, klasična desetka, ali mogu da se snađem i na krilima, jer sam dobar na lopti, imam dobar udarac", samouveren je Traore, iako je verovatnije da će prvo na kaljenje,

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoTajmsRoman AbramovičPremijer ligaHuan MataFrenk LampardEvropaEšli KolEngleskaDžon TeriDavid LuizČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara