""
""

Dama nek se plaši, Bik ima snažne rogove: Torinov trozubac je dao 22 gola i sutra napada najbolji tim u Italiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.16. | 13:24

Ipak, Mihajlovićev tim će naspram sebe imati najjači klub italije i dugogodišnjeg vladara Serije A

Juventus je veći, Juventus je jači, Juventus je slavnji - Juventus ima moć! Ali, sutra će strepeti od opasnog Torina. Klub, koji je nekada mogao da se diči kako ima više navijača u samom Torinu od najpoluranijeg tima Italije, posle mnogo vremena ima čime da se suprotstavi ljutom rivalu. Bikovi su ove sezone strah i trepet na svom Olimpiku, odigrali su sedam mečeva i zabeležili pet pobeda, a poslednji je na tom mestu odoleo Lacio krajem oktobra, kada je bilo 2:2.

Izabrane vesti

Ono čim će se Siniša Mihajlović suprotstaviti Masimilijanu Alegriju jeste napadački trozubac, koji predstavlja pravi hit dosadašnjeg toga prvenstva u Seriji A. Beloti, Ljajić i Jago Falke zajedno su ove sezone postigli 22 gola. Naravno, najviše zahvaljujući Belotiju, koji je 10 puta tresao mreže protivnika, španski vezista je postigao sedam, a srpski internacionalac pet pogodaka. Ipak, ni velika nada italijanskog fudbala ne bi bila toliko ubojita, da pored sebe nema takva dva kreativca.

Torino ove sezone uvek igra na gol više, što je verovatno jedan od osnovnih razloga zbog kojeg Mihajlovićev tim na gostovanjima ne beleži toliko zapažene partije. Ipak, kada se igra u Torinu, Bikovi predstavljaju pravu napadačku mašinu. Ipak, sve bi to bilo daleko lepše i delovalo znatno optimističnije za navijače Torina, da sa druge strane nije najkvalitetniji klub Italije i apsolutni fudbalski vladar na Čizimi. Da nije pametno potcenjivati Alegrijev sastav pokazalo se i prošlog vikenda, kada je Atalanta sa mnogo ambicija stigla u ovaj grad, a onda za 20 minuta spuštena na zemlju.

Ali, navijači Granate sada veruju više nego ikad. Mihajlović je za kratko vreme uspeo da usadi pobednički mentalitet u svoje redove. Torino do golova stiže građenjem igre, a ne više preko bokova kao kod Đampjera Venture. Ovo je tim koji je u stanju da se nadmeće sa najkvalitetnijim timovima Italije. Uostalom, na Olimpiku je ove sezone već razbijena Roma, verovatno najozbiljniji Juventusov protivnik za osvajanje Skudeta u ovoj sezoni.

Iako su bočni igrači, Ljajić i Falke konstantim ulazima u sredinu i traženjem lopte prave velike probleme protivničkim odbranama, a nema sumnje da će se sa velikim poteškoćama suočiti i obrana prvoplasiranog tima Serije A, koja će ponovo biti lišena pomoći Danija Alvesa, Andree Barzaljija i Leonarda Bonučija.

Utakmica između Torina i Juventusa igra se u nedelju od 15 časova uz direktan prenos na Arena Sport 4.

(FOTO: Action images)


tagovi

Adem LjajićAndrea BelotiEvropaItalijaJago FalkeSerija ASiniša MihajlovićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara