"Trofej Dejvis kupa, čuvena Salatara"
"Trofej Dejvis kupa, čuvena Salatara"

Dejvis kup se definitivno menja od 2018.

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.06.17. | 15:40

Odbor ITF-a doneo značajne odluke kojima je sada potrebna potvrda svih članica na generalnoj skupštini u avgustu

Trofej Dejvis kupa, čuvena SalataraGlavni odbor Međunarodne teniske federacije doneo je nekoliko značajnih odluka koje će bitno uticati na budućnost jednog od najstariji sportskih takmičenja na planeti, Dejvis kupa.

Iako je bilo još predloga, kao onaj da se igra svake druge godine, on nije prošao, ali su odobreni sledeći oni da singl će se igrati na dva dobijena seta, Dejvis kup i Fed kup šampioni će imati garantovano domaćinstvo u prvom kolu narednog ciklusa, a finale će se održavati na jednoj, unapred određenoj lokaciji.

Izabrane vesti

Ove promene bi trebalo da stupe na snagu 2018. godine, naravno samo ukoliko svi članovi Generalne skupštine ITF-a budu dali saglasnost. Jasno je da će do njih doći, samo je pitanje da li će svi predlozi preživeti glasanje. Skupština se održava u Vijetnamu u avgustu ove godine, ali veliko je pitanje da li će najveće zvezde belog sporta, pre svih Federer, Nadal, Đoković i Mari, koji su najviše insistirali na promena biti u potpunosti zadovoljni onime što je predloženo.

Inače, ITF je već primio nekoliko ponuda gradova koji bi 2018. želeli da budu domaćini velikog finala. Aktuelni šampioni Dejvis kupa su Argentinci.

(foto: Action Images)

 


tagovi

Rodžer FedererRafael NadalNovak ĐokovićITFEndi MariDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara