""
""

Delfini pokazali koliko su silni: Barakude su sitne ribe za moćnu Srbiju!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.16. | 21:51

Hrvati su treći gol na utakmici postigli u trećem minutu druge četvrtine, a četvrti tek dva minuta pre kraja treće, a tada je već bilo sedam golova prednosti. Na kraju konačnih - 13:6

Selekcija Srbije već na samom startu Evropskog prvenstva u Beogradu pokazala je koliko može da bude silna, a ovo je ipak samo početak, na kojem je više nego ubedljivo savladana Hrvatska - 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2). S obzirom da je Dejan Savić pojedine igrače uspeo i pošteno da odmori u ovom meču, od Delfina se tek može očekivati da budu na najvišem nivou.

Izabrane vesti

Jedino što je selekcija Hrvatske uspela ozbiljnije da učini na ovoj utakmici jeste da povede sa 1:0 golom Anđela Šetka, dok je sve ostalo proteklo u dominaciji srpskog nacionalog tima. Zahvaljujući izuzetno raspoloženom Dušanu Mandiću, perfektnom organizatoru igre Andriji Prlainoviću i uvek srpemnom Savi Ranđeloviću, nakon prve četvrtine bilo je 3:1 za Delfine, a u istom ritmu nastavilo se i u drugom periodu, kada se pomenutoj trojci pridružio i Nikola Jakšić za 7:3 na poluvremenu meča.

Hrvati su treći gol postigli u trećem minutu druge četvrtine, a do sledećeg su čekali sve do sedmog minuta trećeg perioda, kada je već bilo nedostižnih 11:4.

U međuvremenu, jedan od najboljih golmana na planeiti Josip Pavić bio je kao na streljani u Beogradskoj areni. Redom su mrežu Barakuda pogađali Ćuk, Nikić, Mitrović i Živko Gocić, pa je na kraju treće četvrtine bilo fenomenalnih 12:4.

Nisu želeli srpski Delfinini da popuste ni u poslednjoj deonici, iako je sve bilo rešeno, pa je demoliranje Hrvatske nastavljeno i četvrtoj četvrtini. Poslednji period golom je otvorio Andrija Prlainović, ali su uzvratili Boris Pavlović i Antonio Petković, pa je Hrvatska došla do 13:6 i uspela da reši poslednju četvrtinu u svoju korist rezultatom 2:1

Za dva dana selekcija Srbije igra sa Maltom, dok će Hrvati ukrstiti koplja sa Francuzima, koji su ranije danas ubedljivo savladali Maltežane (17:7).

HRVATSKA - SRBIJA 6:13
/1:3, 2:4, 1:5, 2:1/

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar 1, Joković, Bukić, Vukićević, Bušlje 1, Sukno, Pavlović 1, Šetka 2, Macan, Bijač.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Gocić 1, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

vaterpoloEP u vaterpoluDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara