"Mark Dafi"
"Mark Dafi"

Derbi se vratio u grad čelika: Dafi katapultirao Van Akena sa planete zemlje, Klark zaboravio ružnu prošlost - Oštrice vladaju Šefildom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.17. | 16:05

Sjajan, sjajan derbi na stadionu Hilzboro

Mark DafiPunih pet godina čekao je Hilzboro, punih sedam da se rivali iz grada čelika sastanu u drugoj, engleskoj ligi ili nekom još jačem takmičenju. I danas je dočekao. Šefild Venzdej protiv Šefild junajteda u punom sjaju. Dobro, nisu to više okršaji kakvih je bilo i u kup finalima, ali je fudbal podsetio na najslavnija vremena šefildskih velikana. Na kraju šest golova i pobeda Junajteda od 4:2 zahvaljujući najlepšem pogotku od svih, u režiji Marka Dafija.

Imao je doduše dobru konkurenciji u prvom Junajtedovom pogotku. Tada su Oštrice izvele lukavu kombinaciju iz slobodnog udarca, petom loptu namestili loptu na nogu Džona Fleka dok su gosti jurili "mamac". Flek je savršeno tukao i otvorio goleadu.

Izabrane vesti

 

Nije baš delovalo da će biti toliko uzbudljivo, pošto je Lion Klark, koji je tri i po godine nosio dres Šefild Venzdeja samo da bi na kraju Hidlzbro napustio kao ne baš omiljen igrač, dodatno urušio svoju reputaciju kod navijača Sova dupliravši prednost Junajteda. Venzdej u tih prvih 45 minuta nije izgledao kao ozbiljan tim. Bez prave šanse za gol...

Sve do drugog minuta sudijske nadoknade, kada je odbrana gostujućeg tima zaspala, a Geri Huper se spretno snašao i vratio neizvesnost u meč. Osokoljeni tim pogotkom domaći su u nastavku zaigrali znatno agresivnije, pa je Lukas Žoao u 66. minutu izjednačio rezultat na 2:2.

I onda hladan tuš. Dafi kao da je navukao rolere. Toliko je brže izgledao od Josta van Akena, koji je izgledao kao mačka koja juri svoj rep. Nekoliko puta ga je obrnuo oko ose pre no što je loptu zakucao u metu i Junajted vratio u vođstvo može biti golom nedelje u Čempionšipu.

 

Deset minuta kasnije sve je bilo gotovo. Lion Klark nije bio miljenik navijača Venzdeja, ali će ga posle ovakve partije sigurno zavoleti pristalice Junajteda. Opet je tragičar bio Van Aken, mada sada uz svesrdnu pomoć Toma Lisa. Venzdej kao da je štopere kupovao na buvljaku.

 

Ostao je zato na koti 13. Junajted se uspeo do četvrtog mesta na tabeli pošto sada ima 18 bodova. Poslednji put su u Premijer ligi igrali 2007. godine. Izgleda bi opet.

Čempionšip, osmo kolo:

Subota:

Bolton - Brentford 0:3 (0:1)
/Barbet 38, Dženaris 62, Votkins 84/

Derbi - Birmingem 1:1 (0:0)
/Jutkevič 64/

Fulam - Midlzbro 1:1 (0:0)
/Kamara 86 - Kristi 88/

Lids - Ipsvič 3:2 (2:1)
/Lasoga 13, Filips 32, Bjalkovski 67ag - Mekgoldrik 30, Garner 71/

Norič - Bristol Siti 0:0

Preston - Milvol 0:0

KPR - Barton 0:0

Reding - Hal 1:1(0:1)
/Bodvarson 87 - Kembel 28/

Sanderlend - Kardif 1:2 (0:1)
/Guč 53 - Brajson 7/

Vulverhempton - Barnsli 2:1 (0:0)
/Enobakare 81, Ndiaj 90+4 - Džekson 90+1/

Aston Vila - Notingem 2:1 (1:0)
/Adoma 15, Hurikejn 60 - Marfi 52/

Šefild Venzdej - Šefild Junajted  2:4 (1:2)
/Huper 45, Žoao 66 - Flek 3, Klark 15, 77, Dafi 67/

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara