"Đerar Deulofeu"
"Đerar Deulofeu"

Deulofeu naoštren: Sutra je moja najbolja uspomena iz mlade reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.17. | 18:37

Kapiten Španije nije želeo da govori o svojoj klupskoj budućnosti

Đerar Deulofeu

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Poslednji čin Evropskog prvenstva imaće za glavne aktere Španiju i Nemačku u petak od 20.45. Španci su prvi izašli pred novinare u Krakovu u najavi ovog velikog meča, a logično je bilo da se sa selektorom Albertom Seladesom pojavi Đerar Deulofeu, kapiten ekipe, rekorder po datim golovima u ovom uzrastu i čovek koji  igra poslednji meč za U21 tim svoje zemlje.
"Veoma sam srećan i ponosan na vreme koje sam  proveo u mlađim kategorijama Španije. Moramo da pobedimo, ovo će biti poslednja šansa da mogu da igram za mladu reprezentaciju. Koncentrisan sam na utakmicu, ne na to šta me čeka u budućnosti. Spreman sam, imamo dobar tim, imamo dobar timski duh.  Bićemo dobro pripremljeni i želimo da pobedimo Nemačku u prelepom finalu", rekao je Deulofeu.

Inače, nisu bila dozvoljena pitanja kada je klupska budućnost Deulofeua u pitanju.

Španske novinare je zanimalo koja je najbolja uspomena Deloufeua od mečeva koje je igrao za mladu reprezentaciju?
"Nadam se da će sutra biti najvažnija utakmica i  najvažniji gol".

Kako stoje igrači Furije po pitanju fizičke spreme?
"Ima mnogo utakmica, umorni smo, nema vremena da se oporavimo, ali ne tražimo izgovore. Svaki igrač želi da igra svaki meč. Rezultati se vide na terenu. To će biti jedan od najvažnijih mečeva".

Selektor Selades je rekao da respektuje Nemačku, ali i da će pored svih okolnosti njegov tim morati da bude na vrhunskom nivou.
"Oba tima su veoma dobra. Igraju zanimljiv fudbal tako da će u finalu biti interesantno. Igraćemo našu igru i igrati najbolje što možemo i kako smo igrali do sada. Ima mnogo  stvari koje mogu da odluče pobednika. Nije važan samo jedan aspekat. Svi  moraju da budu maksimalno spremni.  Teško je doći do finala, znamo koliko je važna utakmica. Bilo je teško protiv Italije, a naravno da će biti isto tako i protiv Nemačke u finalu. Imamo dobar mentalitet", zaključio je Selades.

Piše: Strahinja Klisarić;
Foto: Action Images.
 


tagovi

Đerar Deulofeupoljska 2017reprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara