Fernando Tores
Fernando Tores

Digni taj pehar za kraj - El Ninjo ide iz Atletika

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.04.18. | 15:15

Posle 11 sezona, 126 golova… Za sada

Deda mu je bio ponosni navijač Atletika. On je u klub stigao kao 11-godišnjak. Debitovao kad je klub proživljavao teške trenutke u Segundi. Uveo ga u Primeru. U prvom mandatu na “Visente Kalderonu” postigao je 91 gol. Kad se vraćao na kultnom stadionu dočekalo ga je 45.000 ljudi. Zahvalio im se sa još 35 golova. Za sada. Ali sat je iscureo. Sa 34 godine više nije tako brz. Više nije tako snažan. Sa 34 godine Fernando Tores je rešio da se pozdravi sa jedinom, pravom ljubavlju. El Ninjo na kraju sezone ide iz Atletika!

Nije da je posebno iznenađenje, dalo se naslutiti. Ove sezone odigrao je samo 501 minut u prvenstvu, dao dva gola, sedam ako računamo i Kup kralja i Ligu Evrope. Godine su učinile svoje. Objektivno, pored Antoana Grizmana, Dijega Koste, pa i Kevina Gameira za Toresa jednostavno nema mesta. Svestan je i on toga. Samo što je prokleto teško to prevaliti preko usta.

Izabrane vesti

Vanredna konferencija za novinare u Madridu…
Da iskoristim ovu priliku da kažem da je ovo moja poslednja sezona u klubu. Nije ovo bila laka odluka. Ali kad okolnosti sagledamo realno, možda je i najbolja. Osetio sam obavezu da sam kažem navijačima. Imamo još mesec i kusur dana zajedno. Nikad od vas nisam tražio ništa, sada molim da bude tu do kraja. Budite uz ovaj tim pa da završimo podizanjem trofeja”, rekao je Tores, misleći naravno na pehar Lige Evrope.

I zaista bio bi to idealan oproštaj. Jer Fernando Tores je sa bio prvak Evrope i sveta u reprezentaciji Španije, sa Čelsijem je osvajao Ligu šampiona i Ligu Evrope. Ali u dresu voljenog kluba - ništa. Samo medalja za najbolji tim druge lige sada već daven 2002. godine. Celih 16 godina kasnije poslednja šansa.
Pre ili kasnije i ovo je moralo da dođe. Veoma sam zahvalan klubu što mi je dozvolio da sam izaberem kada ću otići, ali s obzirom na minute koje imam, a nije ih mnogo, možda je vreme da pročistim put za druge… Mnogo mi je teško, jer je moja ideja bila da se ovde penzionišem”.

Ideja se neće ostvariti. A Tores misli da nije još vreme za penziju.
Osećam da mogu da igram i nastaviću. Fizički i psihički se osećam veoma dobro. Ponude za sada nemam, nisam se bavio time. Nemam ni novi tim, čak ni zemlju. Ima vremena za to”.

Za kraj i o odnosu sa Dijegom Simeoneom.
Normalan odnos. Nije ni dobar, ni loš. Bili smo saigrači, sad je on trener, a ja igrač. Neću sigurno da pravim nekakve podele. Uvek kad sam imao šta da govorim sa njim pričali smo oči u oči. Nema tu problema. Odluka je samo moja”.

Poslednji dani. Bilo bi stvarno lepo kad bi otišao sa tim jednim peharom u Atletikovom dresu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Fernando Tores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara