""
""

Tužni Spartak ponovo izgubio, Liga šampiona ostaće pusti san...

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.15. | 19:28

Dinamo s druge strane prekinuo agoniju

Navijači moskovskog Spartaka verovatno će morati da nastave da sanjaju titulu i Ligu šampiona! Ekipa Dimitrija Alenjičeva doživela je i šesti poraz u prvenstvu koji joj značajno umanjuje šanse da se dokopa i drugog mesta, a kamoli liderske pozicije.

Izabrane vesti

Spartak je vodio na teškom gostovanju u Groznom autogolom Semenova, no domaći tim, čiji teren je i dalje neosvojiv, uspeo je da preokrene rezultat i na kraju slavi sa 2:1. Na 1:1 izjednačio je Adilson, a tri boda tereku doneo Mbenge pogotkom u 81. minutu.

Ovo je već treći neuspeh crveno-belih u poslednja četiri kola i nema sumnje da će im reprezentativna pauza dobro doći... 

Agonija moskovskog Dinama je konačno prekinuta! Postojala je realna opasnost uoči ovog kola da slavni klub u slučaju poraza sklizne čak u zonu ispadanja, ali izabranici trenera Kobeljeva savladali su Kubanj sa 2:1 i sada mnogo lakše dišu. A nije izgledalo da će tako biti posle prvih 45 minuta, pošto su gosti na pauzu otišli s prednošću od 1:0 i to pogotkom u sudijskoj nadoknadi. Strelac je bio Ignjatijev. Dinamo je u drugom delu zaigrao konkretnije i rezultat je stigao u 74. minutu, kada je Kozlov poravna na 1:1. Nije prošlo ni punih šest minuta, a domaćin je preokrenuo rezultat. Zobnjin je po drugi put matiro golmana Kubanja. 

Zanimljivo da je u ekipi Dinama, koja je pre samo nekoliko meseci slovila za jedan od timova sa najviše stranaca, danas bio samo jedan - Slovak Tomaš Hubočan. Isključivo Rusi bili su i na klupi za rezervne igrače.

A Rostov je nastavio poteru za liderom. Ekipa Kurbana Berdijeva zabeležila je četvrtu uzastopnu pobedu, tako da će ostati druga na tabeli. Ural je poput Kubana poveo, ali su Polož i Kozin doveli stvari na svoje mesto - 2:1... 

PREMIJER LIGA - 15.KOLO

Petak
Mordovija – Anži 4:0 (2:0)
/Vlasov 3, Lutsenko 18 i 54, Đalo 69/

Subota
Ural – Rostov 1:2 (1:1)
/Manučarjan 7 - Polož 15, Kozin 84/

UFA – Amkar 2:1 (0:0)
/Igbun 48, Krotov 88 - Salugin 68/

Dinamo Moskva – Kuban 2:1 (0:1)
/Kozlov 74, Zobnjin 80 - Ignjatijev 45+2/

Terek – Spartak Moskva 2:1 (1:1)
/Adilson 21, Mbenge 81 - Semenov 6/

Nedelja
12.30 Rubin – Krila Sovjetov
15.00 Krasnodar – CSKA (M)
17.30 Lokomotiva – Zenit


tagovi

UralRusijaRostovPremijer liga RusijaPremijer ligaEvropaDinamo MoskvaAmkar Perm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara