""
""

Domaćini nemilosrdni: Petrolul grabi ka Evropi, Ocelul i Čahlaul ka opstanku

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.13. | 22:27

Gostujući timovi u tri današnja meča Lige 1 nisu uspeli ni gol da postignu i s obzirom da se bore za opstanak, upali su u još goru situaciju

 

Izabrane vesti

Domaćinska subota u Rumuniji. Sve tri ekipe koje su igrale na svom terenu su slavile lagane pobede. Petrolul je razbio otpisanu Gloriju 4:0, Ocelul je bio bolji od Turnu Severina 2:0, dok je Čahlaul sa 3:0 pobedio Konkordiju. Sve tri gostujuće ekipe se bore za opstanak, tako da su posle ovog kola upale u još težu situaciju.

Navijači Petrolula su napravili sjajnu atmosferu i koreografiju u znak podrške svojim miljenicima koji pružaju odlične partije u poslednje vreme.

Izabranici Kozmina Kontre su i danas bili na visini zadatka. Deklasirali su fenjeraša Gloriju sa 4:0. Francuz Sovade je otvorio goleadu evrogolom sa ivice šesnaesterca. Na 2:0 je povisio Bokila posle solo akcije u kojoj je predriblao dva protivnička defanzivca. Tri gola prednosti domaćima je doneo Morar preciznim udarcem iz teške pozicije, a konačnih 4:0 je postavio Mođika iz penala.

Ocelul je u Galaciju prekinuo lošu seriju od tri meča bez pobede. Napravili su veliki korak ka opstanku i zagorčali život pretposlednjem Turnu Severinu. Posle nekoliko promašenih šansi, Slovenac Štromajer je načeo goste kada je realizovao dobar centaršut Jorge. Tačku na trijumf je stavio Astafei početkom drugog poluvremena.

Čahlaul je pobedom nad direktnim rivalom Konkordijom pobegao iz opasne zone. Konkordiji je to bio šesti uzastopni poraz i čine se kao jedan od najozbiljnijih kandidata za selidbu u niži rang. Golubović i Rusu su pogađali udarcima glavom, a u strelce se upisao i Monroj, pa su tri vredna boda ostala u Pjotra Nemetu.

LIGA 1 - 26. KOLO:

Petak:

Gaz Metan - Astra 2:1 (2:0)
/De Oliveira 11, Roman 45 - Budesku 93/

Kluž – Panduri 2:3 (0:1)
/Rada 55, Bjelanović 93 - Ibeh 7, Matulevičijus 67, Vojkule 71/

Subota:
Ocelul – Turnu Severin 2:0 (1:0)
/Štromajer 45+1, Astafei 55/

Čahlaul – Konkordija 3:0 (2:0)
/Golubović 2, Monroj 32, Rusu 47/

Petrolul – Glorija 4:0 (2:0)
/Sovade 23, Bokila 33, Morar 60, Mođika 72 penal/

Dinamo Bukurešt – Univerzitatea 1:1 (0:0)
/Musat 82 - Nvakeme 75/

Nedelja:

19.30 Rapid Bukurešt – Steaua

Ponedeljak:

18.00 Vasluj – Brašov

19.30 Jaši - Vitorul


tagovi

Bojan GolubovićČahlaulDžeremi BokilaEvropaFloran SovadeGlorija BistricaJaka ŠtromajerLiga 1Ocelul GalaciPetrolulRumunijaVlad Morar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara