Dortmundova „Black Friday“ kupovina od 28.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 16:20

Pao Pako

Crni petak, iliti Black Friday u narodu je poznat kao dan ozbiljnih sniženja, kada se kvalitetna roba može dobiti po niskim cenama. Mada nije otvorena transfer pijaca, Dortmund je ovaj popularni kupovni „praznik“ iskoristio da iskešira, za ovo vreme, sitan novac i kupi suvo zlato - Paka Alkasera!

Možda će neko ostati u čudu, ne znajući da je Pako dosad za Milionere nastupao kao pozajmljeni igrač Barselone, ali posle strašnog početka sezone ovaj potez nimalo ne čudi. Dortmund je iskoristio svoje opcije u postojećem sporazumu o pozajmici i po formuli 23.000.000 + 5.000.000 evra kupio trenutno najboljeg strelca ekipe, drugog u Bundesligi i najvrelijeg španskog strelca trenutno. Naravno, 23.000.000 evra predstavlja iznos obeštećenja, dok se Dortmund obavezao da će u narednim godinama isplatiti još pet miliona evropskih novčanica kroz razne bonuse. 

Izabrane vesti

Posao je završen i Pako je potpisao petogodišnji ugovor, do juna 2023. godine, što mu je došlo kao nagrada za fantastične partije koje je pružao dosad. U osam mečeva u svim takmičenjima Pako je tresao mreže čak devet puta, a u Bundesligi je odigrao šest utakmica i ubeležio osam pogodaka iz, verovali ili ne, osam šuteva ka okviru protivničkog gola! I to u 235 minuta na terenu, što mu daje konverziju od 29 minuta po pogotku. 

Sportski direktor Mihael Cork izjavio je po potpisivanju ugovora da su pregovori s Barselonom bili brzi i efikasni, a da se Pako ekspresno uklopio u Dortmundov sistem. 

Obeštećenje koje se slilo u kasu značajno će pomoći Barseloni da umanji minus nastao usled svih kupovina odrađenih tokom leta, kada je utrošeno preko 125.000.000 evra. Sa novce od Alkasera Barselona je stigla do prihoda od 105.000.000 evra, tako da je razlika gotovo neznatna. 

Foto: Reuters


tagovi

Pako AlkaserZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara