"Preseo im rođendan: Navijači Ajaksa"
"Preseo im rođendan: Navijači Ajaksa"

Dosadni Ajaks uzeo samo bod i pokvario rođendan navijačima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.16. | 22:35

Kopljanici nisu uspeli da daju gol žilavom Herkalesu, Groningenu bod u nadoknadi vremena

Preseo im rođendan: Navijači Ajaksa

Ajaks nije uspeo da savlada Herakles u derbiju 20. kola Eredivizije, bilo je samo 0:0 na Amsterdam Areni, pa će PSV sutra imati lepu šansu da im se približi samo na bod razlike na tabeli.

Izabrane vesti

Kopljanici su pružili večeras možda jednu od najlošijih partija u poslednje vreme, a ozbiljno su zaigrali tek u poslednjih desetak minuta, kada su mogli da dođu do trijumfa. Ujedno, uspeli su da pokvare rođendansko slavlje svojoj najvernijoj navijačkoj grupi “VAK 410”, koja je večeras proslavila 15 godina postojanja. Dobro su se spremili Ajaksovci za žurku, zapalili su okolne ulice prilikom dolaska na utakmicu sa Herklesom, ali to nije pomoglo njihovim ljubimcima da pruže malo motivisaniju partiju i poklone im tri boda.

Najbolju šansu propsutio je rezervista Lase Šene koji je u 85. minutu bio zamalo neprecizan nakon pokušaja glavom. Probao je i Fišer u nadoknadi vremena udarcem sa 17 metara, ali je odlični golman gostiju Kastro lepo skinuo taj udarac.

Možda je Ajaks oštećen u 90. minutu nakon što im nije dosuđen penal, ali mora se reći da je Herakles zaslužio bod jer je povremeno igrao otvoreno i pokušavao da ugrozi mrežu Cilesena. Takođe, domaćin je kažnjen za nonšalantan pristup od samog početka, a posebno loš Ajaks je bio u prvom poluvremenu, kada je uputio najmanje udaraca ove sezone.

Standardni Nemanja Gudelj odigrao je ceo meč za Ajaks.

U uvodnom meču ovog kola Viljem i Groningen su u Tilburgu podelili bodove - 1:1. Domaćin je poveo pogotkom Vujtensa u 44. minutu, ali je goste spasio iskusni Hedviges Maduro golom u četvrtom minutu nadoknade. Oba pogotka su, zanimljivo, pali posle prekida.

EREDIVIZIJA – 20. KOLO

Utorak

Viljem II – Groningen 1:1 (1:0)
/Vujtens 44 – Maduro 90+4/

Ajaks – Herkales 0:0

Sreda

18.30 AZ Alkmar – Kambur
18.30 NEC – Tvente
19.45 De Grafšap – Den Hag
20.45 Ekscelzior – PSV
20.45 Vitese – Cvole

Četvrtak

18.30 Roda – Utreht
20.45 Fajenord – Herneven

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Viljem IInavijačiLase ŠeneHolandijaGroningenEredivizijaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara