"Dragoljub Srnić"
"Dragoljub Srnić"

Dragoljub Srnić prvi put bez brata u klubu: Bilo bi mi drago da igramo ponovo zajedno, možda i u Zvezdi ako bude zainteresovana

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.09.15. | 18:27

"Drago mi je da je otišao u klub koji voli i nadam se da će se dokazati na pravi način. Naravno da mi je lakše bilo da igram sa njim, ali ovo razdvajanje je novo iskustvo i možda će to biti bolje i za mene i za njega", rekao je prvotimac Brđana

Dragoljub Srnić

Braća Srnić prvi put u svojim karijerama igraće u različitim timovima. Za to je odgovorna Crvena zvezda, koja je Slavoljuba nedavno vratila na Marakanu, dok Dragoljub nastavlja dalje u Čukaričkom, gde je već godinama unazad jedan od važnijh šrafova ekipe Vladana Milojevića.
"Drago mi je da je otišao u klub koji voli i nadam se da će se dokazati na pravi način. Naravno da mi je lakše bilo da igram sa njim, ali ovo razdvajanje je novo iskustvo i možda će to biti bolje i za mene i za njega. Videćemo u narednom periodu kako će to izgledati", rekao je Dragoljub, blizanac mlađi pet minuta.

Izabrane vesti

Upitan da li bi voleo da opet zaigra sa Slavoljubom, naveo je da bi mu bilo drago da se to desi u nekom inostranom klubu, a možda i u Zvezdi ako bude zainteresovana.

Čukarički u petak juri nova tri boda. Na Banovo brdo (20.00) stiže Radnik iz Surdulice.
"Dolazi nam ekipa koja je tvrda i očekujemo tešku utakmicu. Nadamo se pobedi i osvajanju tri boda koji bi nas vratili tamo gde treba da budemo odnosno među prve četiri ekipe u ligi. Dosta nam je značila pobeda protiv Metalca, imali smo pauzu dve nedelje konsolidovali se i dobro trenirali".

Šef stručnog štaba Čukaričkog Vladan Milojević pred utakmicu devetog kola poručuje da njegova ekipa potpuno spremno dočekuje nastavak sezone.
"Pauzu smo iskoristili na najbolji mogući način, trebao nam je predah. Posle pobede u Milanovcu, imali smo dve nedelje mirnog rada, a skoknuli smo i do naših prijatelja u Bijeljinu da odigramo kontrolnu utakmicu. Tamo smo videli na kom nivou je fizička priprema igrača i iskoristili maksimalno neke tehničke varijante i zamisli koje želimo u budućnosti da sprovodimo. Raduje me da su svi igrači zdravi i spremni smo za sutrašnju utakmicu koja neće biti nimalo laka. Dolazi nam ekipa Radnika koja je promenila trenera, a došlo im je i dosta igrača zadnjeg dana prelaznog roka. Što se tiče moje ekipe nemam kadrovskih problema, videćemo još u kakvoj je situaciji kapiten Matić, a povreda mu je pred Metalac bila teža nego sad. Nemamo probleme sa žutim kartonima i raduje nas povratak dva reprezentativca koji su igrali sa Crnu Goru - Branislav Janković i Staniša Mandić. Videćemo sutra koji će sastav biti", rekao je Milojević.

Vladan Milojević

Trener Brđana istakao je da je Čukarički što se tiče odlazaka fudbalera jako dobro odradio prelazni rok, a pohvalio je i dolaske novih igrača uz ocenu da će se sve videti u igri na terenu.
"Mislim da odlasci u Bragu, AZ Alkmar i Zvezdu pokazuju da smo kao klub jako dobro radili. Međutim, u ovom prelaznom roku nismo kao u nekim drugim imali komoditet da vidimo prilagođavanje igrača. Neki put od novog igrača očekujete sve i odmah, a ima igrača kojima su potrebne pripreme i duži vremenski period da se prilagode. Svakako da i ovi igrači što su dovedeni na kraju prelaznog roka su dobri i želeli smo da dođu. Novajlije su se sve u svemu dobro uklopile u ekipu. Imam veliko poverenje u moje igrače, treba nam sad da se dobro uigramo i dignemo dozu samopouzdanja. Postoji mnogo prostora za napredak i to me baš raduje. Ne bi bio ovako zadovoljan kad bi znao da je to naš maksimum, bio bi zabrinut. Na nama je da vredno treniramo, a smatram da trebamo da budemo u vrhu srpskog fudbala. To je do nas, klub je uradio sve, ostalo je na terenu da pokažemo da verujemo i ne sumnjam da će tako biti".

Osvajanjem Kupa Srbije i izlaskom na evroscenu dve sezone uzastopno uticao je na to da protivnici sa maksimalnim respektom ulaze u meč sa ekipom sa Banovog brda.
"Treba da damo svoj maksimum na svakoj utakmici, međutim u fudbalu neki put imate spoj dobre igre i rezultata, ali se često i ne dogodi tako. Iz igračkog i trenerskog iskustva kažem da svako na kraju ipak dobije koliko je zaslužio. Nisam zabrinut jer moja ekipa ima veliki potencijal... Nisu moji igrači zaboravili da igraju fudbal i da daju golove, već je Čukarički okrenuo novu stranicu u svojoj istoriji. Lakše je bilo kad nešto jurite nego kad ste respektovani od protivnika. Ono što mi smeta je kad ne pravimo šanse na utakmicama. Imali smo prošle godine puno utakmica sa dvocifrnim udarcima ka golu i nije problem realizacija, ali hoću da se prave šanse na utakmicama", poručio je šef stručnog štaba Čukaričkog.

Ulaz na Istočnu tribinu stadiona Čukaričkog i ovoga puta je besplatan, dok su karte za Zapad 300 dinara.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSlavoljub SrnićDragoljub SrnićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara