"Markus Vajncerl"
"Markus Vajncerl"

Drugi se razbacuju milionima, Šalke gleda u budućnost: Najtalentovaniji trener Nemačke stigao na Feltins arenu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.05.16. | 14:14

Vajcerl će klub preuzeti zvanično 17. jula, a sobzirom da mu je ugovor u Augzburgu isticao na leto 2019. godine, uprava Šalkea će morati da uplati obeštećenje na na račun njegovog bivšeg kluba (oko 5.000.000 evra)

Markus Vajncerl

Dok se drugi razbacuju milionskim transferima i terorišu ostatak Bundeslige, Šalke će nastaviti da stvara igrače i ulaže u budućnost, a jedna od pretpostavki za ostvarivanje tog cilja bilo je dovođenje pravog trenera za obavljanje tog posla. To je i učinjeno, prvim timom kluba sa Feltins arene od naredne sezone će rukovoditi najtalentovaniju stručnjak u nemačkom fudbalu - Markus Vajncerl.

Izabrane vesti

Doskorašnji strateg Augzburga za tri godine rada u ovom klubu potvrdio je klasu za prelazak na viši nivo igre, što su prepoznali u Geleznkirhenu i pre nekoliko meseci krenuli u napad na mladog 41-godišnjeg stratega. Čelnici Augzburga silno su želeli da zadrže Vajncerla na svojoj klupi, a kako i ne bi kada je to čovek koji je mali bavarski klub popeo u visine nemačkog fudbala i obezbedio mu istorijsko učešće u Ligi Evrope.

Vajcerl će klub preuzeti zvanično 17. jula, a sobzirom da mu je ugovor u Augzburgu isticao na leto 2019. godine, uprava Šalkea će morati da uplati obeštećenje na na račun njegovog bivšeg kluba (oko 5.000.000 evra).

Zasluge za ovaj transfer idu na adresu novog sportskog diretkora Šalkea Kristijana Hajdela, koji je donedavno radio u Majncu, a od njega se očekuje da u potpunosti stabilizuje situaciju oko igračkog kadra, poput novih ugovora za Klasa Jana Huntelara i Leroja Sanea, koji još nisu razrašnjeni.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaMarkus VajncerlEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara