"Navijači spremni za dolazak velikana"
"Navijači spremni za dolazak velikana"

Dva sveta...

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.18. | 17:20

Jeovil i Mančester Junajted igraju jednu od prvih utakmica šesnaestine finala FA Kupa

Navijači spremni za dolazak velikana

Izuzev gotovo izvesnog nastupa Aleksisa Sančeza - jedne od najvećih zvezda zimskog prelaznog roka - susret Jeovila i Mančester Junajteda (20.55, TV Sportklub 3) ne može se posmatrati ni na jedan drugi način osim - finansijskog.

Izabrane vesti

Nedeljna plata čileanskog veziste u iznosu od 350.000 funti nedeljno veća je 15 puta u odnosu na kompletan igrački kadar Jeovila u istom vremenskom intervalu. Tu praktično počinje i završava se svaka priča vezana za večerašnje rivale.

Daren Vej, strateg davljenika u četvrtoj ligi, proveo je veći deo igračke karijere u Jeovilu, ali ga je saobraćajna nesreća primorala na raniji završetak iste. U svojstvu trenera nema nijednu veliku pobedu. Na drugoj strani - Žoze Murinjo. Rođeni pobednik sa ukupno 25 trofeja, od čegta titule u četiri različite zemlje i dve Lige šampiona. Juče je produžio ugovor do 2020. godine, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu, čime je otklonjena svaka sumnja vezana za njegovu sudbinu na Old Trafordu.

Jedina sličnost između Jeovila i Mančester Junajteda krije se u stavu navijača prema vlasnicima. Obe tribine tvrde da vođenje kluba nije dobro i da dugovi koji se gomilaju mogu da izazovu najgori scenario. 

Najveći transfer Jeovila u istoriji bio je potpis argentinskog ofanzivca Pabla Bastijanija iz Kilmesa 2005. godine za 250.000 funti, dok je Pol Pogba od strane Junajteda plaćen Juventusu 105.000.000! Kada je reč o Platama, za Jeovilove igrače klub godišnje izdvaja oko 800.000 funti, Crveni đavoli 263.500.000!

O trofejima je suvišno govoriti. Jeovil u vitrinama poseduje uglavnom manje vredne poput FA Trofeja, Lige 1, Lige 2... Mančester ima 20 titula prvog ranga (13 otkako je formirana Premijer liga), 12 FA Kupova, tri Lige šampiona.

MOZZART KVOTE
(18,0) Jeovil (7,75) Mančester Junajted (1,15)
Početak 20.55

(FOTO: Action Images)


tagovi

sportsko klađenjeFA kupEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara