Dve smene u Seriji A: Vratio se najnepopualrniji italijanski trener, standardna rokada na Marasiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 14:40

Počela seča trenera u novoj sezoni

Kjevo je prvi klub u italijanskom šampionatu koji je u ovoj sezoni smenio trenera. A njegovim stopama je krenula i Đenova.

Prvoligaš iz Verone je bio prinuđen na promenu trenera posle očajnih rezultata na početku sezone. Trener i nekadašnji kapiten Lorenco Dana je smenjen, a na njegovo mesto je došao iskusni Đampjero Ventura. Dana je u osam mečeva sa Letećim magarcima osvojio samo dva boda, a glave mu je došao poraz od Milana. I sa ta dva remija je Kjevo i dalje u minusu zbog kazne da krene u sezonu sa minusom od tri boda. Opstanak izgleda kao sve teža misija, a jedina uteha Veronezoima je što ni konkurencija ne blista, pa Frozinone ima samo jedan osvojen bod, Empoli pet, a razočaravajuća Atalanta šest.

Izabrane vesti

Na Danino mesto je došao verovatno najnepopualrniji italijanski trener Đampjero Ventura. Ovo će mu biti prvi posao posle debakla sa Italijom u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Tada je stavljen na stub srama zbog slabog vođenja ekipe i sada se posle godinu dana pauze opet vratio u sedlo.

Trenera menja i Đenova. Gazda Preziozi je odlučio da smeni Davidea Balardinija. Po treći put u poslednjih osam godina. Balardini je u trećem mandatu proveo na klupi Grifona nešto manje od godinu dana, a naslediće ga čovek kojeg je on zamenio prošlog novembra. Na klupu se vraća Ivan Jurić kojem će ovo takođe biti treći mandata na klupi kluba sa Marasija. I to treći u poslednje dve godine. Prvi put je izdržao osam meseci, drugi put sedam meseci, sada će dobiti nov priliku. Dakle, kad Preziozi ne zna šta da radi, on zameni rotira Balardinija i Jurića

(FOTO: Action images)


tagovi

Đampjero VenturaIvan JurićDavide Balardini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara