""
""

Eksplozija Darka Lazovića, Đenovu spasila srpska munja! Juve se polako penje... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.15. | 16:57

Sjajna partija nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde obezbedila Grifonima da ostanu neporaženi

Partija koja se čekala, partija zbog koje je Đenova i dovela Darka Lazovića! Nekadašnji kapiten Crvene zvezde je zablistao ptrvi put od dolaska u Italiju i posle dva munjevita prodora upisao dve asistencije koje su Grifonima obezbedili remi na gostovanju Forozinoneu - 2:2. S obzirom da je Đenova skoro sat vremena igrala sa igračem manje, bod sa Matude dobija na značaju.

Izabrane vesti

Već u šestom minutu je Lazović pokazao da je ovo njegov dan. Kao brzi voz je prošao po desnom krilu, ostavila rivala da guta prašinu i onda na tacni poslužio Pavoletija kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Međutim usledilo je pomračenje u igri Đenove. U 31 minutu je Blanšard postigao neverovatan gol pošto je ležeći na zemlji lobovao golmana. Neverovatan pogodak! Potom je De Majo u 36. minutu dobio crveni karton, a samo dva minuta kasnije novi težak udarac za Đenovu. Dijakite je doneo preokret pošto se snašao u gužvi posle slobodnjaka.

Izgledalo je da su Grifoni na kolenima, ali je Darko Lazović počeo da teoriše podbranu domaćih. Tokom celog meča je uništavao levog beka Krivelja, pravio probleme Frozinoneu i stavljao na muke domaći tim. U 69. minutu je uzdrmao prečku, da bi nekoliko minuta kasnije opet kao tajfun prošao po desnom krilu, nadmudrio Krivelja i opet na tacni poslužio saigrača. Ovoga puta je strelac bio Gakpe. Imao je Lazović još jednu priliku u finišu da postigne pobedonosni gol, ali je Leali fenomenalno odbranio. 

Juventus se popeo na sedmo mesto na tabeli. Stara dama je sada na dva boda od Milana kojeg dočekuje u sledećem kolu. Bjankoneri su pobedili Empoli u Toskani sa 3:1 iako nije dobro krenulo pošto je Masimo Makarone načeo mrežu Bufonu. Ipak, Mandžukićev osećaj za gol i nebeski skok Patrisa Evre su doneli Juventusu preokret u finišu prvog poluvremena. Paulo Dibala je u finišu meča samo stavio tačku na ovaj meč. 

Čudan gol Nikole Sansonea je doneo Sasuolu minimalac protiv Karpija kojem ni promena trenera nije pomogla. Istim rezultatom je Palermo slavio protiv Kjeva i prekinuo seriju loših rezultat. Iskusni Alberto Đilardino je glavom skrenuo loptu u mrežu za tri boda. 

SERIJA A - 12. KOLO

Subota:
Verona - Bolonja 0:2 (0:2)
/Đakerini 6, Donsa 14/

Milan - Atalanta 0:0

Nedelja:
Torino - Inter 0:1 (0:1)
/Kondogbija 31/

Empoli - Juventus 1:3 (1:2)
/Makarone 19 - Mandžukić 32, Evra 38, Dibala 84/

Frozinone - Đenova 2:2 (2:1)
/Blanšard 31, Dijakite 38 - Pavoleti 6, Gakpe 75/

Palermo - Kjevo 1:0 (0:0)
/Đilardino 71/

Roma - Lacio 2:0 (1:0)
/Džeko 10 penal, Žervinjo 63/

Sasuolo - Karpi 1:0 (1:0)
/Sansone 28/
18.00: Napoli - Udineze
20.45: Sampdorija - Fjorentina


tagovi

Serž GakpeSerija AsasuoloPaulo DibalaPatris EvraPalermoMasimo MakaroneMario MandžukićLeonardo PavoletiLeonardo BlanšarKjevoJuventusItalijaFrozinoneEvropaEmpoliĐenovaDarko LazovićAlberto Đilardino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara