(AFP)
(AFP)

Kao onog dana kad je Dijego igrao...

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 02:48

Istorijsko dostignuće fudbalera Taljeresa iz Remedios Eskalade

Taljeres iz Kordobe beleži sjajne rezultate u Prvoj ligi, njegov imenjak iz Remedios Eskalade se tek plasirao u drugoligaško društvo, a već je napravio senzaciju. I to u Kupu Argentine, odakle je izbacio odlični tim Rasinga, već u drugom kolu takmičenja – 2:1.

Ovaj Taljeres ni izbliza nije poznat kao imenjak iz Korodbe, nekada davno, u periodu između dva rata, bio je 12 godina uzastopno član elitne kategorije, ali je mahom obitavao u nižim rangovima. Ovog maja dočekao je rezultat vredan pažnje, jer se plasirao u osminu finala kupa.

Izabrane vesti

Navijači crveno-belih su odmah konstatovali da je u pitanju najveći uspeh kluba u poslednje vreme, merljiv još samo sa periodom kad je Dijego Armando Maradona obukao dres manje poznatog Taljeresa. Bio je 11. jun 2008. kad je El Pibe pristao da igrao 25 minuta revijalnog susreta, čiji je cilj bio da se skupi novac kako bi se sprečio banrot kluba. I uspelo je. Teljeres je preživeo. Događaj od pre skoro 16 godina navijači će pamtiti zauvek, ali će im i eliminacija moćnog Rasinga prirasti srcu, jer odavno se nije desilo da Taljeres iz Remedios Eskalade (provincija Buenos Ajres) bude udarna vest u sportskim medijima.

Sad jeste, zato što prekinut dugački niz pobeda Rasinga. Plavo-beli su imali sedam vezanih slavlja u svim takmičenjima, delovalo je da su „zategli“ odbranu (u tom periodu primila samo dva gola), a onda se defanziva raspala pred ekipom koja je nedavno tek izborila plasman iz Treće u Drugu ligu Argentine i zato se ovaj rezultat smatra senzacijom.

Inicijalnu prednost Taljeresu doneo je Fernando Dure već u šestom minutu, za domaće je poravnao Maksimilijano Salas u 66, da bi tokom nadokande vremena, čak i u situaciji kad je zbog oštrog starta isključen Sebastijan Banega, pobedu potpisao rezervista Avgustin Diogo Guzman.



tagovi

Rasing KlubArgentinaKup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara