Fjodor Čalov
Fjodor Čalov

Elegantni Musa i dva gola Čalova - CSKA ubedljiv pred utakmice sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.04.18. | 21:22

Ubedljivih 3:0 protiv Amkara

Zenit se mučio, CSKA se šetao, ali najbitnije je da su i jedni i drugi obavili svoje i ostali rame uz rame u trci za Ligu šampiona u kojoj je kao treći učesnik još i Krasnodar. Međutim, posle odloženih mečeva 23. kola ruskog prvenstva CSKA je taj koji ima najviše razloga za zadovoljstvo, pošto je posle dve neubedljive utakmice protiv Dinama (1:2) i Ufe (1:1) konačno odigrao utakmicu na nivou klupskog renomena. Uverljivih 3:0 protiv Amkara u režiji Ahmeda Muse i Fjodora Čalova.

Ovaj prvi se doduše nije upisivao u listu strelaca, ali je namestio dva uvodna kola Armejaca i time praktično utabao put ka pobedi. Učinio je to kad su gosti iz Perma usnuli, pomislivši valjda da su završili posao za prvo poluvreme. I minut pre njegovog kraja jedan brz napad domaćih, Musina elegantna peta između četvorice statista Amkara. Vitinjo je bio na mestu i to je bilo 1:0.

Izabrane vesti

I pre no što su gosti uspeli da se saberu već je na semaforu pisalo 2:0. Ponovo Musa u ulozi pakera, ovaj put nešto karakterističniji potez. Prodor po levom krilu, prizeman centaršut, a Čalov je spretno, spoljnim delom kopačke, loptu sproveo u bliži ugao uhvativši protivničkog golmana na pogrešnoj nozi.

Za kraj, Čalov je pogodio i za konačnih 3:0 s tim da je Mario Fernandeš tada asistirao. Tek da Amkar slučajno ne pomisli da bi mogao do preokreta.

Sledi odlučujući period sezone. Već za vikend u Moskvi protiv Krasnodara. A nedelju dana kasnije Zenit u Sankt Peterburgu.

Rusija, odloženi mečevi 23. kolo:

Sreda:

Lokomotiva - Ahmat 0:0

Zenit - Dinamo Moskva 2:1 (0:0)
/Krišito 57pen, Skrobotov 90+3 - Šunjić 88/

CSKA Moskva - Amkar 3:0 (2:0)
/Vitinjo 44, Čalov 45+1, 61/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Fjodor ČalovAhmed MusaVitinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara