Empoli slavi večitog pomoćnika: Andreacoli napravio čudo za četiri meseca i vratio Azure u Seriju A! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.04.18. | 19:35

Neverovatan uspeh kluba iz Toskane pod vođstvom dugogodišnjeg pomoćnika Rome

Kada ćutite, vredno radite, ne laktate se i čekate svoju priliku - sreća vas pogleda pre ili kasnije. Večiti pomoćnik u Romi, a od zimus i glavni šef struke Empolija napravio je pravo čudo za svega četiri meseca na Karlo Kastelaniju i uveo Empoli u Seriju A.

Klub iz Toskane, za koji nastupaju srpski internacionalci Rade Krunić i Nikola Ninković, od dolaska Andreacolija 17. decembra prošle godine zabeležio je 17 utakmica bez poraza. Ostvarivši 13 pobeda i četiri remija, uz gol razliku 41:15, a današnji remi sa Novarom bio je dovoljan da se i zvanično potvrdi promocija i povratak u elitni rang nakon godinu dana pauze.
„Obavili smo dobar posao, zadovoljan sam. Nije bilo lako, svi su bili skeptični kada sam stigao, ali smo uspeli polako da osvojimo navijače. Kada sam prvi put došao ovde, rekao sam da još nisam radio u Seriji B kao trener i sada sam osvojio prvo mesto“, rekao je Andreacoli.

Izabrane vesti

Iskusni 64-godišnji stateg u Romi je kao pomoćnik radio od 2005. do 2017. godine, a pre toga je isti posao obavljao i u Udinama. Nakon odlaska Zdenjeka Zemana 2013. godine dobio je priliku da završi sezonu kao prvi trener i odveo Romu u finale Kupa Italije, ali je na kraju sezone nije dobio poverenje uprave, pa je morao da čeka novu priliku, koja mu se konačno ukazala.
„Postoji mnogo komponentni koje čine ovo slavlje, a najteži deo za mene kao trenera jeste da 'pobedim' unutar svlačionice. Stvorili smo jednu celinu i uspeli da prođemo kroz čitav proces”, rekao je skromni Andreacoli.

U velikom slavlju koje usledilo po završetku meča na Karlo Kastelaniju učestvovao je i predsednik Fabricio Korsi.
„Andreacoli je pravi protagonista ovog maraša za promociju u drugom delu sezone, ali zasluge za slavlje ima cela grupa. Direktori su izvršili pravo čudo restruktuiranjem tima, sa trenerom i njegovim saradnicima, koji su najbolje iskoristili od njih. Postigli smo po četiri gola protiv Peruđe, Palerma, Parme i Frozinonea. Imali smo ambicije, ali nismo ji verovali da ćemo postići ovako nešto. Ovo je peti put u mom mandatu da osvajamo Seriju B. Naša velika snaga je, kao i uvek, u omladisnkoj akademiji i pronalaženju talenta u nižim ligama. Andreacoli je pod ugovorom. Ja sam angažovao Lučana Spaletija kada je bio nepoznat, a večeras navijamo za njega jer sa Interom dočekuje Juventus”, rekao je Korsi.


tagovi

Aurelio Andreacoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara