""
""

Englezi kao kaznena ekspedicija u Litvaniji, Pečnik potvrdio plasman Slovenije u baraž (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.15. | 22:49

Selekcija Engleske tako je takmičenje u grupi završila sa maksimalnih 10 pobeda, uz samo tri primljena pogotka. Pitanje je, naravno, na šta će ličiti Gordi Albion sledeće godine na prvenstvu Evrope

Fudbaleri Engleske na perfektan način završili su takmičenje u E grupi kvalifikacija, pobedom u Viljnusu od 3:0 protiv Litvanije. Istovremeno, Slovenci su trijumfom u San Marinu od 2:0 potvrdili odlazak u baraž, a vizu za EP od ranije je još osigurala i drugoplasirana Švajcarska.

Izabrane vesti

Englezi su u Viljnusu odigrali potpuno rutinski, nisu Litvancima dozvolili ni da pomisle da naprave nekakvo iznenađenje.

Domaću selekciju načeo je Ros Barkli lepim golom sa distance u 29. minutu, a šest minuta kasnije sve je bilo jasno, kada je autogol postigao Gidrijus Arlauskis.

Da grupa engleskih navijača koja je doputovala u malenu baltičku zemlju ne bude uskraćena za još jedno uzbuđenje pobrinuo se Aleks Okslejd-Čemberlen pogotkom u 62. minutu.

Selekcija Engleske tako je takmičenje u grupi završila sa maksimalnih 10 pobeda, uz samo tri primljena pogotka. Pitanje je, naravno, na šta će ličiti Gordi Albion sledeće godine na prvenstvu Evrope.

Na drugom kraju Starog kontinenta, u San Marinu, fudbaleri Slovenije došli su sa namerom da pobede i osiguraju treće mesto koje vodi i baraž za EP.

U tome su uspeli, pošto su pobedili domaćina sa 2:0, a strelci su bili Boštjan Cesar u 34. i bivši fudbaler Crvene zvezde Nejc Pečnik u 75. minutu.

Fudbaleri Švajcarske su slavili u Estoniji sa 1:0 i to autogolom Ragnara Klavana u četvrtom minutu sudijske nadoknade.



Grupa E:

Estonija – Švajcarska 0:1 (0:0)
/Klavan 90+4ag/

Litvanija – Engleska (0:2)
/Barkli 29, Arlauskis 35ag, Okslejd-Čemberlen 62/

San Marino – Slovenija (0:1)
/Cesar 54, Pečnik 75/

Tabela: Engleska 30, Švajcarska 21, Slovenija 16, Estonija 10, Litvanija 10, San Marino 1.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Švajcarska 1SlovenijaRos Barklireprezentativni fudbalNejc PečnikLitvanijaKvalifikacije za EURO 2016estonijaEngleskaAleks Okslejd-Čemberlen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara