""
""

Đenova je hit! Milan pao na Marasiju, Đorđević se „ugradio“ u pobedu Lacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.12.14. | 17:01

Grifoni na trećoj poziciji na tabeli, Srbin pomogao Laciju da prekine seriju slabih rezultata, veliki preokret u Bergamu

Cele sezone se pričalo o Sampdoriji, a zapravo je najveći hit Serije A drugi klub iz Ligurije! Sampin gradski rival Đenova blista kako sezona odmiče, a danas su na svom Marasiju savaladali i Milan. Minimalac zahvaljujući golu Antonelija za nastavak sjajne serije. Već deveta uzastopna utakmica u kojoj Đenova nije osetila gorčinu poraza.

Izabrane vesti

Može se reći da su Grifoni apsolutno zasluženo savladali Milan. Možda bi nešto bilo drugačije da je Menez na početku utakmice iskoristio stopostotnu šansu kada se našao „oči u oči“ sa Perinom, ali je talentovani golman fantastično intervenisao i podsetio Rosonere da su morali da budu konkretniji prošlog leta kada su hteli da ga dovedu.

Pobednika je odlučio gol Luke Antonelija posle prekida. Defanzivac Đenove je bio najvišu u skoku pored nespretnog Bonere i matirao je golmana Lopeza. Golu su prethodili pokušaji De Maja i Bertolaćija koj isu najavili pad Milana u Liguriji.

Do kraja meča je viđeno još nekoliko solidnih prilika, a Milan je u finišu pokušavao da se spase poraza, pokušali su De Jong i Bonaventura, ali Inzagijeva ekipa danas nije zaslužila da izbegne poraz.

Fantastična Đenova je preskočila Napoli, sada je treća na tabeli, a za navijače Grifona ovaj trijumf ima posebnu slast jer je posle Sampdorije, Milan najmanje omiljen klub među njima.

Lacio je prekinuo seriju loših rezultata i pobedio na gostovanju očajnoj Parmi sa 2:1. Krstaši su poveli preko Palete koji bi uskoro mogao da postane član upravo Lacija, ali je ubrzo izjednačio kapiten gostiju. Pobednika meča je odlučila reakcija Filipa Đorđevića koji je oduzeo loptu štoperu Parme, a ona kao na tacni poslužio Andersona kojem je ostao lakši deo posla da zatrese mrežu.

Najzanimljivije je bilo u Bergamu gde su snage odmerili davljenici Atalanta i Ćezena. Mladi Francuz Defrel je sa dva lepa gola doneo Ćezeni vođstvo od 2:0 i mirisalo je na pobedu gostiju. Ipak, Benaluane je u 45. minutu postigao akrobatski gol i vratio nadu Bergamaskima. Ohrabreni fudbaleri Atalante su puni motiva izašli na teren u drugom delu meča i ekspresno preokrenuli. Prvo je Stendardo u 50. minutu izjednačio, a potom je Morales samo dva minuta kasnije iskoristio veliki kiks odbrane gostiju i doneo pobedu Atalanti.

SERIJA A - 14. kolo

Petak:
Fiorentina - Juventus 0:0

Subota:
Roma - Sasuolo 2:2 (0:2)
/Ljajić 78pen, 90+3 - Zaza 15, 18/

Torino - Palermo 2:2 (1:2)
/Martinez 35, Glik 64 - Rigoni 16, Dibala 44/

Nedelja:
Napoli - Empoli 2:2 (0:1)
/Zapata 67, De Guzman 72 - Verdi 19, Rugani 53/

Atalanta - Ćezena 3:2 (1:2)
/Benaluane 45+1, Stendardo 50, Morales 52 - Defrel 31. 43/

Đenova - Milan 1:0 (1:0)
/Antoneli 32/

Parma - Lacio 1:2 (1:1)
/Paladino 45 - Mauri 45+3, Anderson 59/

20.45: Inter - Udineze

Ponedeljak:
19.00: Kaljari - Kjevo
21.00: Verona - Sampdorija

(FOTO: Action images)


tagovi

AtalantaĆezenaĐenovaEvropaFilip ĐorđevićItalijaLacioLuka AntoneliMilanParmaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara