""
""

Ešli Kol ne ide na Mundijal: Odoh u penziju

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.05.14. | 23:44

Roj Hodžson u ponedeljak saopštava koga vodi u Brazil, ali je u telefonskom razgovoru saopštio beku Čelsija da na njega ne računa

Luk Šo da – Ešli Kol ne! Roj Hodžson je odlučio koga vodi u Brazil, a na spisku koji će obelodaniti u ponedeljak iza podneva nema iskusnog levog beka Čelsija, već je njegova uloga namenjena jednom od otkrovenja sezone iz Sautemptona.

Hodžson je odluku o nepozivanju Kola saopštio fudbaleru Čelsija u nedeju popodne i to u telefonskom razgovoru, a ovaj mu je odgovorio da ga ne zanima da ga stavlja na listu na čekanje, za slučaj da neko zbog povrede na otputuje u Brazil. To istovremeno znači da će Ešli Kol, ukoliko se neštio drastično ne promeni, okončati reprezentativnu karijeru, posle 107 mečeva za selekciju Tri lava. A prošlo je 13 godina od njegovog debija protiv Albanije.
Zvao me je Roj i složili smo se da bi Engleska trebalo da se osloni na mlade igrače. Smatram da je najbolje da odem u reprezenattivnu penziju“, potvrdio je Kol na Tviteru.

Izabrane vesti

Na njegovo mesto stiže Luk Šo, mladi bek Sautemptona, kome je tek 18 godina i koji na stolu ima otvoren poziv Mančester junajteda da se preseli na Old Traford, gde bi trebalo da zameni Francuza Patrisa Evru. Koliko je talentovan možda najbolje ilistruje podatak da su Đavoli spremni da plate 27 miliona funti na ime obeštećenja. Razumljivo, Šo će na treninzima imati težak zadatak da dokaže da je bolje rešenje od iskusnijeg Lejtona Bejnsa.

Spisak Engleske za Mundijal biće objavljen u ponedeljak, ali sve uticajne medijske kuće na Ostrvu prenose da su među sigurnim putnicima za Brazil predstavnici mlađeg talasa Fil Džouns, Džek Vilšir, Rahim Sterling, Aleks Okslejd Čembrlejn, Deni Velbek, Ros Barkli...

Sa spiska su otpali Majkl Kerik i Ešli Jang, koji verovatno plaćaju ceh slaboj sezoni Mančester junajteda, ali će vođa tima, sasvim sigurno biti napadač Crvenih đavola, Vejn Runi.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

SP BrazilRoj Hodžsonmeđunarodni fudbalEvropareprezentativni fudbalreprezentacija EngleskeEšli KolEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara